Döbbenetesen pofátlanul lopták le a kínaiak a Halo stílusát egy sci-fi filmjükhöz!

„Ócó, kici, Mászter Cíf!” Megjelent egy új, állítólag Unstoppable névre keresztelt, közelgő kínai film, amelynek promóciós plakátja teljesen megegyezik a Halo-ból ismert The Master Chief-filmmel.

 

Úgy tűnik, hogy egy új film készül Kínába, és nagyon hasonlít a Halóra. A múlt héten kezdett anyagot kapni a 天马行空 nevű film promóciós moziplakátja, ami lefordítva Unstoppable (Megállíthatatlan). Az Unstoppable lehetséges főszereplője azonban szinte teljesen megegyezik a Halo címek kedvelt hősével és az Xbox kabalafigurájával, a Master Chiefdel.

A Halo Infinite a közelgő ünnepi szezon egyik legjobban várt játéka, és a Microsoft és a Bethesda E3-as bemutatója során nemrégiben tartott többjátékos bemutatója nagyon elkápráztatta a rajongókat. Mivel a franchise évtizedek óta a rajongók kedvence, szinte lehetetlen bármilyen részletet elhallgatni a Halo rajongói mellett, így nem meglepő, hogy egy, a Halót esetleg lekoppintó kínai film azonnal felhúzza a szemöldököt a játékostársadalomban.

Az Unstoppable moziplakátján egy Master Chiefre hasonlító karakter látható, aki egy lerombolt, futurisztikus és elözönlött várossal szemben áll felegyenesedve. Ha nem lennének a filmhez tartozó promóciós információk, a kép könnyen elhitethetné néhány rajongóval, hogy ez valami új kép a Halo Infinite kampányához. De sajnos, ez valóban az Unstoppable című film.

Ami ráadásul komikus, hogy az Xbox Weibo úgy tűnik, hogy látta a filmplakátot, és beszállt a csínytevésbe. A Weibo az egyik legnagyobb közösségi médiaplatform Kínában, és a Twitterhez hasonlítható. Az Xbox Weibo oldala egy posztban megjegyezte az Unstoppable nevet, és emlékeztette a rajongókat, hogy a Halo Infinite idén ősszel jelenik meg.

A másik fontos dolog, amit meg kell jegyezni, hogy néhányan elgondolkodtak azon, hogy ez a film egyáltalán valódi-e, pusztán az alapján, hogy mennyire kirívó a plakát koppintás jellege. A főszereplő ugyanis szó szerint, egy-az-egyben úgy néz ki, mint a 343 Industries Master Chiefjének megfordított képe. A film nevének további kutatása azonban azt eredményezi, hogy a film szereplői közvetlenül a film promóciós képe előtt állnak, így igen, úgy tűnik, hogy a film valódi.

Ha valódi, az Unstoppable biztosan nem az első eset lenne, hogy a régió más IP-kből és szabadalmakból merít szabadságot és inspirációt. Nemrég például egy 35 dolláros Nintendo Switch utánzatot árultak Kínából, és egy évtizeddel ezelőtt is népszerű volt a Nintendo Wii-re hasonlító Vii, amit úgy árultak, hogy hasonlítson a Nintendo Wii-re. Úgy tűnik, hogy ezeknek a hamisított filmeknek, játékoknak és konzoloknak egyhamar semmi sem fog gátat szabni.

A Halo Infinite a tervek szerint 2021 nyarán jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu