Menu

Több PlayStation 3-at is egy 2011-es hack miatt kitiltottak? [VIDEO]

Június 18-áról 19-ére virradva egy halom PlayStation 3-ra csaphatott le a Sony banhammerje.

 

Az érintett játékosok konzoljainak azonosítóját egy hatalmas méretű hackműveletben felhasználták, és a személyes adatok továbbra is nyilvánosan elérhetőek az interneten. Ez bizony felettébb kínos, de nem az érintett feleknek, hanem inkább a Sony-nak.

A PSNProfileson egy felhasználó linkelte a lent beágyazott, spanyol nyelvű videót, ami a szivárgásról beszélt még áprilisban. Azóta ő egyre több személytől hallotta, hogy kitiltották, holott ők semmit sem csináltak, ráadásul olyat is hallott, hogy többen olcsó pénzért értékesítenek PlayStation 3-as ID-ket (azonosítókat).

A helyzet az, hogy a Sony válasza is kicsit hajmeresztő: a kérdéses konzolokat azért tiltották ki a PlayStation Networkről, mert hackelésre és a kiskapuk kihasználására (exploitokra) használták. Azaz: a PS3-as azonosítójukat eltulajdonították, illegális dolgokra alkalmazták, majd az ő konzoljukat rúgta ki a Sony rendszeréről. A posztolóval is megtörtént ez: amikor megpróbált bejelentkezni, azt írta a PlayStation 3-a, hogy a konzolt kitiltották, vagy ideiglenesen felfüggesztették.

A fiókja viszont rendben van, mert a másik PlayStation 3-ján be tud lépni, viszont a fő PS3 banhammert kapott. Két órája bejelentkezett, és semmi mást nem csinált, csak Netflixezett. Ezért ő aggódik is, mert ha a konzolok azonosítói kiszivárognak, akkor egyre több játékossal megtörténhet, és nem tudja elképzelni, hogy a Sony egyáltalán mit fog erre lépni (már ha csinálnak bármit is). Ha ez nem a konzolos azonosítók szivárgásáról szól, akkor nem tudja, hogy miről.

A GameFAQ-son pedig a videó témáját tovább boncolták: a hackeléssel foglalkozó közösség állítólag megtalált egy listát, amiben az összes PlayStation 3-as konzol sorozatszámát feltüntették. Ez szerinte a 2011-es nagy PlayStation Network hack ismétlése lehet. Az azonosítószámokat a Sony nem nagyon védte meg, mert nem volt semmilyen kódolt adat vagy számítással kinyerhető biztonsági zár. Egy „egyszerű mappába dugtak el mindent” a videó szerint. A Sony pedig azt hiheti, hogy feltörtük a konzolunkat, holott erről nincs szó, ezért ártatlanul is kicsaphatnak minket a rendszerükből!

Ezt inkább jobb lenne nem kommentálni.

Forrás: JVL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu