Több PlayStation 3-at is egy 2011-es hack miatt kitiltottak? [VIDEO]

Június 18-áról 19-ére virradva egy halom PlayStation 3-ra csaphatott le a Sony banhammerje.

 

Az érintett játékosok konzoljainak azonosítóját egy hatalmas méretű hackműveletben felhasználták, és a személyes adatok továbbra is nyilvánosan elérhetőek az interneten. Ez bizony felettébb kínos, de nem az érintett feleknek, hanem inkább a Sony-nak.

A PSNProfileson egy felhasználó linkelte a lent beágyazott, spanyol nyelvű videót, ami a szivárgásról beszélt még áprilisban. Azóta ő egyre több személytől hallotta, hogy kitiltották, holott ők semmit sem csináltak, ráadásul olyat is hallott, hogy többen olcsó pénzért értékesítenek PlayStation 3-as ID-ket (azonosítókat).

A helyzet az, hogy a Sony válasza is kicsit hajmeresztő: a kérdéses konzolokat azért tiltották ki a PlayStation Networkről, mert hackelésre és a kiskapuk kihasználására (exploitokra) használták. Azaz: a PS3-as azonosítójukat eltulajdonították, illegális dolgokra alkalmazták, majd az ő konzoljukat rúgta ki a Sony rendszeréről. A posztolóval is megtörtént ez: amikor megpróbált bejelentkezni, azt írta a PlayStation 3-a, hogy a konzolt kitiltották, vagy ideiglenesen felfüggesztették.

A fiókja viszont rendben van, mert a másik PlayStation 3-ján be tud lépni, viszont a fő PS3 banhammert kapott. Két órája bejelentkezett, és semmi mást nem csinált, csak Netflixezett. Ezért ő aggódik is, mert ha a konzolok azonosítói kiszivárognak, akkor egyre több játékossal megtörténhet, és nem tudja elképzelni, hogy a Sony egyáltalán mit fog erre lépni (már ha csinálnak bármit is). Ha ez nem a konzolos azonosítók szivárgásáról szól, akkor nem tudja, hogy miről.

A GameFAQ-son pedig a videó témáját tovább boncolták: a hackeléssel foglalkozó közösség állítólag megtalált egy listát, amiben az összes PlayStation 3-as konzol sorozatszámát feltüntették. Ez szerinte a 2011-es nagy PlayStation Network hack ismétlése lehet. Az azonosítószámokat a Sony nem nagyon védte meg, mert nem volt semmilyen kódolt adat vagy számítással kinyerhető biztonsági zár. Egy „egyszerű mappába dugtak el mindent” a videó szerint. A Sony pedig azt hiheti, hogy feltörtük a konzolunkat, holott erről nincs szó, ezért ártatlanul is kicsaphatnak minket a rendszerükből!

Ezt inkább jobb lenne nem kommentálni.

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu