Cyberpunk 2077: hamarosan Xboxon is vége a speciális pénzvisszatérítésnek

A decemberben bevezett kiterjesztett visszatérítési szabályzatát a Microsoft hamarosan visszaállítja a hagyományos modellre.

 

A CD Projekt RED játéka lassan olyan állapotban lesz, amit eredetileg elvárhattunk volna tőle. A PlayStation Store-on is már ott van a Cyberpunk 2077 (de egy külön figyelmeztetéssel, erről beszámoltunk már), és a Microsoft Store is lassan leáll a kivételezéssel. Ezt érdemes lenne elmagyarázni.

A Microsoft ugyanis „további értesítésig” úgy döntött, hogy kérdés nélkül visszatéríti a játék árát bárkinek, aki nem találta megfelelőnek például a Cyberpunk 2077 teljesítményét (ami mondjuk az alap Xbox One-on, vagy Xbox One S-en nem biztos, hogy elfogadható még ennyivel a decemberi start után is). Ez a felhasználóbarát lépés teljesen meglepő volt a redmondiaktól, pláne az, hogy fél éven keresztül érvényben is hagyta ezt a metódust.

A Microsoft a Twitteren írta, hogy július 6-áig él ez a rendszer, de utána visszaállnak az általános digitális játékokra vonatkozó pénzvisszatérítési szabályzatukra. Ez röviden annyit jelent, hogy attól a naptól kezdve sokkal nehezebb lesz a Cyberpunk 2077-ről lemondani. Eközben a Steamen, a GOG-on és az Epic Games Store-on is lényegében kérdés nélkül visszaadják a pénzünket (ha nem játszottunk általában maximum két órát valamivel), viszont a Microsoft július 6-ától ismét minden digitális termékvásárlást véglegesnek minősít, és a visszatérítést csak különleges körülmények között fogja felajánlani.

A szabályzatuk szerint ha valamelyik termékükre pénzvisszatérítést igénylük, akkor a vásárlástól vagy a tartalom típusától, illetve a visszatérítés alkalmasságánal vizsgálatától függően több tényezőt is figyelembe vesznek, így például azt is nézik, hogy a vásárlás óta mennyi idő telt el, a termék megjelenése óta mekkora időtartamot hagyott a vásárló maga mögött, és miként használta az adott terméket a pénzét igénylő vásárló.

Ettől függetlenül a Cyberpunk 2077 még messze nincsen készen (az 1.2-es nagy patch nem tekinthető az út végének…). És ezt nem azért mondjuk, mert még mindig várunk a PlayStation 5/Xbox Series verzióra.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu