Jön az Interjú a vámpírral-sorozat – most már hivatalos!

MOZI HÍREK – Anne Rice Rolin Jones-szal és az AMC-vel közösen egy nyolcrészes sorozatot készít az Interjú a vámpírral című film alapján.

 

Az AMC a kis képernyőre viszi az Interjú a vámpírral című filmet. A korábban Tom Cruise és Brad Pitt főszereplésével készült mozifilm és Anne Rice regénye alapján most egy nyolcrészes limitált sorozat formájában kap egy teljesen új adaptációt. A Perry Mason társalkotója, Rolin Jones fejleszti az új sorozatot az AMC számára, és ő lesz az író és a showrunner.

A projekt annak köszönhetően jön létre, hogy az AMC Networks tavaly megszerezte Rice irodalmi művének jogait, és ez az első cím, amelyet hivatalosan bejelentettek. Mark Johnson producer (Better Call Saul, Breaking Bad) felügyeli a Rice-történetek fejlesztését az AMC számára. Jones, Johnson, Rice és fia, Christopher Rice mindannyian executive producerek lesznek az új Interjú a vámpírral-sorozatban.

„Az Anne Rice úttörő és hihetetlenül lenyűgöző munkásságának televíziós adaptálása egyszerre félelmetes és felemelő kihívás” – mondta Johnson egy nyilatkozatban. „Mivel korábban már készítettem filmeket ilyen egyedülálló művekből, felismerem a felelősséget és a kötelezettséget, amellyel tartozunk az anyagnak. Erősen hiszem, hogy az AMC-vel és Rolin Jones-szal együtt fel vagyunk készülve arra, hogy megfeleljünk ennek a kihívásnak, és hogy izgalomba hozzuk és szórakoztassuk mind a hűséges Anne Rice-rajongókat, mind pedig azokat a nézőket, akik csak most fedezik fel a munkásságát.” – mondta.

 

1976-ban jelent meg a korszakalkotó regény

 

Az Anne Rice által írt Interjú a vámpírral eredetileg 1976-ban jelent meg. Rice írta később az 1994-es filmadaptáció forgatókönyvét is, amelyet Neil Jordan rendezett. A film Lestat (Tom Cruise) és Louis (Brad Pitt) történetét követi végig, kezdve azzal, hogy Louis 1791-ben Lestat vámpírrá változtatja Louis-t, majd egy 10 éves kislány (Kirsten Dunst) vámpírrá változtatásával ér véget. A történetet Louis a jelenben meséli el egy riporternek, innen ered a történet neve is. Christian Slater, Antonio Banderas és Stephen Rea is szerepelt a filmben.

2002-ben a Warner Bros. kiadta A kárhozottak királynője folytatását, bár ebben Cruise és Pitt nem játszották újra a szerepüket. Azóta többször is próbálkoztak azzal, hogy Rice vámpírregényei alapján új filmet készítsenek, de jobb híján egyik projekt sem tudott évek óta húzóerőre szert tenni. Egy időben Josh Boone-t is felkérték egy új filmadaptáció megírására, de a projekt meghiúsult, amikor Anne Rice visszaszerezte a regényeinek jogait.

Az Interjú a vámpírral megrendelésére az AMC akkor kerül sor, amikor a vámpírfikció egy kicsit újraéled a kis képernyőn. A True Blood rebootja, amelyet hasonlóan egy vámpírregény-sorozat ihletett, jelenleg az HBO-nál van fejlesztés alatt. A What We Do in the Shadows harmadik évada is készül az FX-nél. A The CW szintén dolgozik a 80-as évekbeli The Lost Boys című sikerfilm tervezett rebootján, a Showtime pedig megrendelt egy sorozatot a Let the Right One In alapján.

Az Interjú a vámpírral valamikor 2022-ben kerül az AMC műsorára. Addig is, ha a reboot ötlete nem tetszik, akkor megnézheted nálunk az eredeti filmet – itt az Interjú a vámpírral teljes film magyarul:

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu