BioWare: a Mass Effect jobban illene televízióra, mint a mozikba

MOZI HÍREK – A meg nem valósult Mass Effect-filmadaptáció után a BioWare szerint talán más irányban lehetne próbálkozni.

 

2010-ben a Legendary Pictures (Batman: Begins, magyarul Batman: Kezdődik!, Warcraft, a két Dead Rising film, Detective Pikachu, magyarul valamelyest érthetetlen módon Pokémon – Pikachu, a detektív) megszerezte a jogokat a Mass Effect megfilmesítésére, és a Warner lett volna a kiadója. Ez a project végül sosem valósult meg, de annyit tudtunk róla, hogy egy férfi Shepharddal a főszerepben az első játék eseményeit dolgozta volna fel. A Legendary viszont 2011-ben átszervezte magát, hogy a TV-re koncentráljon, a producerek pedig az újrakezdés mellett döntöttek, onnantól pedig nem mozdult tovább a film.

Mac Walters, aki mostanában a Mass Effect vezetőjeként tevékenykedik, a Business Insidernek adott interjújában feltette a kérdést, hogy olyan érzése támadt, mintha a Mass Effect IP-jével küzdöttek volna, mert milyen történetet lehetne 90 vagy 120 percben elmondani, illetve ez megfelelően jó eredményű lehetne? Ekkor hozzátette, hogy a Mass Effecthez hasonlóan kidolgozott sztorit mesélnénk el, akkor a televíziós adaptáció lenne az, ami illene hozzá.

Walters szerint természetes módon illene a történet az epizodikus felbontáshoz. Amikor a BioWare egy Mass Effectet épít fel, akkor megvan annak a gerince, az általános történet, amit elő szeretnének adni, viszont mindegyik pálya vagy küldetés egy külön TV-epizódként is kezelhető, mert az nincsen előre megírva, hanem csak akkor kerítenek erre sort, amikor ide érnek. Így adják hozzá a fő történethez, ami néhol módosulhat, mert az adott epizódban valami jót hoztak össze. Ezért Walters szerint a hosszabb formátumú történetmesélés remek a videojátékos franchise-okhoz.

Walters szerint a Mass Effect világa kellőképp kiterjedt, és ő sok embert ismer a tévés és filmes iparban egyaránt. Ők meg többször is megkeresték, hogy mikor is lehet (újra) szó a Mass Effect átültetéséről, mert szerintük meg kellene ezt valósítani. Tehát nem erősített meg semmit sem, mert nem rajta múlik: elvégre az Electronic Artsnak, a kiadónak kell a végső szót kimondania…

Úgyhogy itt jobb lenne kivárni, hátha történik valami.

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu