Egy birkózó szerint a Call of Duty lemásolta őt; a bíróság szerint nem!

Booker T. hiába perelte be az Activision Blizzardot: a kiadó sikeresen védekezett a bíróságon ellene.

 

Kezdjük az elején: Booker T. Huffman még 2019-ben perelte be az Activisiont (mondjuk ki konkrétabban: az Activision Blizzardot…), mert szerinte a Call of Duty-ban látott Prophet karakter (polgári neve David Wilkes) az ő GI Bro karakterére hasonlított (ezt még a birkózó karrierjének elején használta). 2019 februárjában nyújtotta be a keresetet, úgyhogy azóta eltelt közel két és fél év.

Jöjjön rögvest egy kép lent: bal oldalt Booker T. Huffman GI Bro-ját látjuk, míg jobb oldalt a Call of Duty: Black Ops III-ban megfordult David „Prophet” Wilks található.

Nagy testű, izmos karakterek fonott hajjal, fejkendővel… de a bíró ítélete szerint ez a hasonlóság nem volt elegendő ahhoz, hogy Huffman szerzői jogi követeléssel éljen. Az ő ügyvédje, Micah Dortch a Potts Law ügyvédi irodától azt írta még egy 2019-es blogposztban, hogy nincs kétség afelől, hogy Prophet karakterét GI Bro-ról másolták: a haj, a testtípus, a ruházat, de még az arckifejezések is annyira hasonlóak szerinte, hogy szó sem lehet véletlen egybeesésről!

Az Activision Blizzard szerint Huffman nem szolgáltatott bizonyítékokat arról, hogy a kiadónak hozzáférése lett volna a kérdéses GI Bro poszterhez, vagy hogy bármilyen kára keletkezett volna az ügyből. Hozzátette, hogy a Huffman és a GI Bro kitalálói általi tanúvallomások és bizonyítékok megmutatták, hogy a kérdéses kép a The Rock karakterének másolata nyaktól lefelé! Azt írta a kiadó, hogy csak az arckifejezés vagy az attitűd nevezhető egyedinek, de ezeket nem védheti a szerzői jog…

Egy közleményben azt írta E. Leon Carter a Carter Arnett ügyvédi irodától (ő amúgy az ActiBlizz egyik ügyvédje volt az ügyben, és a kiadó három céget is felbérelt az ügyhöz…), hogy örül az ítéletnek, mert ez az egész szerinte komolytalan volt. A kiadó hitelességgel hozza létre a játékait, és büszke mindenkire, aki részt vesz a fejlesztésben és annak kreatív folyamataiban.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu