A Bethesda-féle Indiana Jones-játék nem friss ügy – először 2009-ben tettek javaslatot George Lucasnak

„Azóta is kerestem a módját, hogyan lehetne ezt megcsinálni” – ismeri el Todd Howard.

 

A Bethesda az év elején mindenkit meglepett azzal, hogy bejelentette egy új Indiana Jones-játékát. A nagyszabású projektet a MachineGames , a legutóbbi Wolfensteinért felelős cég vezeti, mely játék hősétől, akárcsak Hollywood leghíresebb régészétől, nem idegen a nácik öldöklése. Bár ez a javaslat a LucasFilm Games-nél történt irányváltás után született , ami a Ubisofttal közösen egy új nyílt világú Star Wars bejelentéséhez is vezetett, az igazság az, hogy ez egy olyan projekt, amely már több mint egy évtizede készül. Legalábbis ezt állítja a producere, Todd Howard.

A The Telegraphnak adott interjújában a Bethesda kreatív igazgatója elismeri, hogy a cég már 2009-ben felajánlott egy Indiana Jones játékot George Lucasnak. A cég jövőjéről és a készülő játékokról beszélve Howard azt állítja, hogy nagyon izgatott a lehetőség miatt, hogy a kalandfilmek egyik legikonikusabb karakterével dolgozhat. „Azt hiszem, 2009-ben javasoltam a játékot Lucasnak, és azóta is kerestem a módját, hogyan lehetne megcsinálni.”

„És a MachineGamesnél végzett munkájukkal is bizonyítottál, hogy kivételes fejlesztőkről és történetmesélőkről beszélhetünk” – mondja Howard. „Amikor elkezdtem beszélgetni velük a játékról, látszott, hogy összeillenek. Aztán lehetőségünk nyílt arra, hogy Lucas-szal és a Disney-vel is beszéljünk róla, és nagyon izgatottak voltak. Én nagyon imádom Indiana Jonest, de soha nem gondoltam, hogy lesz lehetőségem, hogy létrehozzak egy játékot.

„A jövőben többet fogtok hallani róla. De a MachineGames csapata a legjobb csapat a világon, akik ezt a játékot készíthetik, és fenomenális munkát végeznek .”

Csak 2021 januárjában jelentették be és az új Indiana Jones játék fejlesztése még nagyon korai szakaszában van, így még eltart egy ideig, amíg Indy kiveszi az ostorát egy sétára.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu