Cross-gen lesz az önálló kiegészítőre készülő Ghost of Tsushima?

Egy korhatár-besorolás mellett egy másik téma révén is felbukkant a Ghost of Tsushima, ami a PlayStation 4 egyik utolsó nagy exkluzívja lett.

 

A Sony pár napja regisztrálta a Ghost of Ikishima weboldalának domainjét, ami jelenleg átirányít minket a PlayStation hivatalos weboldalára. Ez pedig komolyan arra utal, hogy a Sony Interactive Entertainment (innentől csak SIE) és a Sucker Punch ugyanúgy kezeli majd a Ghost of Tsushimát, ahogy anno a SIE és a Naughty Dog bánt az Uncharted 4: A Thief’s Enddel, azaz különálló kiegészítő érkezhet. (Az Uncharted esetében ez értelemszerűen az Uncharted: The Lost Legacy volt.)

A pletykák arról szólnak, hogy a Sony július nyolcadikára készül egy PlayStation Experience (PSX) stílusú rendezvénnyel. Állítólag itt láthatjuk először játékmenettel a God of War: Ragnarokot (vagy akármi is lesz a hivatalosan is cross-gennek nevezett játék neve). Ezt persze még nem jelentették be, úgyhogy ebben a tekintetben várnunk kell.

De van egy olyan gyanúnk, hogy a SIE egybe csomagolhatja a Ghost of Tsushimát a Ghost of Ikishimával. Az esély azért adott erre, mert az amerikai korhatár-besoroló bizottság értékelte a Ghost of Tsushima: Director’s Cutot PlayStation 4-re és… PlayStation 5-re?! Ezzel pedig a Sony már le sem tagadhatja, hogy a közel egy éve megjelent játék már két konzolgenerációra is készül, és remélhetőleg a Ghost of Ikishima (ha a rendezői változat része lesz…) nem kizárólag PlayStation 5-re lesz elérhető, ahogy a Final Fantasy VII Remake Intergrade is a maga Yuffie DLC-jével…

Érdekes, hogy mostanában a SIE ráállt erre a Director’s Cut újrakiadósdira, hiszen a Kojima Productions jelenleg PlayStation 5-re készíti a Death Stranding: Director’s Cutot. Rz lehet a Sony stratégiájának egyik eleme. Mindegy is, most már nincs mit tenni, csak várni, mert általában az ESRB nem értékel nem létező, kitalált játékokat.

Valamit látniuk kell a megfelelő besorolás céljából.

Forrás: Gamingroute, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu