Partneri kapcsolatra lép a Bloober Team és a Konami!

Stratégiai együttműködést jelentett be a lengyel stúdió és a japán cég. Ez csak nem igazolja a pletykákat, amik a Konami IP-inek outsourcingolásáról (kiszervezéséről) szóltak…?

Röviden a válasz egy visszhangzó igen lenne, ugyanis a Bloober Team oldalán olvasható bejelentés szerint közösen fognak tartalmakat fejleszteni, illetve a két cég között a know-how, a tudás is ide-oda fog haladni. Szóval összeállt a páros, hogy akár játékfejlesztésben is legyen valami eredmény.

Piotr Babieno, a Bloober Team elnöke a sajtóközleményben azt írta, hogy ez számukra egy történelmi nap, illetve több évnyi kemény munka eredménye. Az, hogy egy ilyen neves cég döntött úgy, hogy stratégiai együttműködést ajánljon nekik, azt jelenti, hogy a játékipar vezetői közé fel tudtak nőni, hiszen a piac egyik éllovasának egyenrangú társa lett a például a The Mediumot, az Observert, vagy a Blair Witchet létrehozó stúdió.

Hayakaw Hideki, a Konami elnöke és a céget képviselő igazgatója szerint egyedi szórakoztató tartalmakat és szórakozási módokat kínál a japán cég az informatikai technológia révén. A digitális szórakoztató iparban a jövőben jelentős változásokra kell felkészülni, és ő alig várja, hogy a Bloober Team és a Konami karakterisztikáját és erősségét egyesítve csúcsminőségű tartalmak születhessenek. Tehát a Konami IP-iből akár a Bloober Team is csinálhat játékokat.

És fog is, ha hihetünk a VGC-nek: a site forrásai szerint az egyik új Bloober Team projekt a Silent Hillel kapcsolatos. Ez valahol várható is volt, ugyanis mostanában játékfejlesztés tekintetében csak az eFootball PES (Pro Evolution Soccer) jut csak tőlük az eszünkbe a Konamitól. És semmi más. De visszatérve a VGC forrásaira: minimum még egy Silent Hill projektet kiszerveztek „egy jelentős” japán fejlesztőhöz.

Csak nem a Kojima Productions csinál valamit? Vagy esetleg a Sony új Team Asobija kapta meg a Silent Hill jogait? De akárki is csinálhat valamit, a Bloober Team szinte biztos, hogy valaminek nekiült, és belőlük nem nézzük ki azt, hogy a Metal Gearrel foglalkozzanak…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu