Project 2021B: ezúttal min töri a fejét az id Software?

M (felnőtt) korosztály-besorolással és online interakcióval fog rendelkezni az értelemszerűen kódnéven futó játék.

 

Januárban már felbukkant a Project 2021A. Mögötte az id Software áll, és például a TechRadar szerint ez a Doom Eternal VR lehet, ugyanis R18+ (tehát erősen felnőtteknek szánt) korhatár-besorolással, illetve nagy hatású erőszakkal rendelkezik… és a médiatípus az ausztrál korhatár-besoroló bizottság szerint „virtuális valóság”. Ezt a játékot a Bethesda (most már nyugodtan mondhatjuk azt is, hogy Microsoft…) azóta sem jelentette be.

De ugorjunk a jelenbe, ugyanis szintén az ausztrál bizottság oldalán ütötte fel a fejét a Project 2021B. Erről jelenleg annyit tudunk, hogy M (felnőtt, de az ausztrál értékelési rendszer szerint az R18+-hoz képest kettővel alacsonyabb kategória!) korosztálynak szánják az erőszak és az online interakciók miatt, és ez egy multiplatform „számítógépes játék” lesz, amit az id Software fejleszt és a ZeniMax Europe fog kiadni. Tehát ez a játék talán nem hagyja ki a PlayStation 5-öt és PlayStation 4-et, de a multiplatform kifejezés jelenthet egyszerűen Xbox Series, Xbox One, PC hármast is.

Az M (mature) értékelés amúgy alacsonyabb mind a két új Doomnál, ugyanis a 2016-os reboot, illetve a folytatása, a Doom Eternal is R18+-szal lett ellátva a vér, erőszak, és a nagy hatású erőszak miatt. (Az M felett eggyel amúgy az MA15+ van, ami az „erős erőszakkal” rendelkező játékoknak szól.)

A ResetEra fórumon azt gyanítják a felhasználók, hogy a Project 2021B nem a Doommal lesz kapcsolatos, hanem inkább a Quake-hez kötődhet, hiszen a Quake II 25. évfordulója 2022-ben jön, így egy remaster vagy egy kollekció is kialakulhat ebből. (És milyen véletlen egybeesés, hogy a múlt héten hallottunk egy Quake-pletykáról!)

Természetesen mindez nem nagyon hivatalos (egy korhatár-besorolás azért már nem valami kitaláció!), és naná, hogy a 7 elég mélyen hallgat mind a két projektről. Kérdés, hogy vajon meddig fog.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu