Phil Spencer: nem érdemes elutasítani a stúdiófelvásárlásokat

Az Xbox-vezér gratulált a Sony-nak (mert felvásárolták a Housemarque-ot, és… esetleg a Bluepoint Gameset is?), de arról is beszélt, hogy mikor számolhatunk Xbox Series hardveráttervezéssel.

 

Phil Spencer az IGN-nek azt mondta, hogy néha lát vagy hall a játékiparban párbeszédeket arról, hogy jó vagy rossz dolognak tekinthető-e az, ha felvásárolnak egy stúdiót. (Itt mindegy, hogy ki teszi ezt, általánosságban véve gondolt erre.) Egy dolgot azért előre kiemelt: egy új stúdió, vagy bárminemű kisebb üzleti cég beindítása kockázatosnak tekinthető, és egy játékfejlesztő stúdió esetében még nagyobb kockázatról van szó.

Ha egy csapat tényleg egy új cég, vagy egy új stúdió létrehozásával kockáztat, akkor az évek során ennek felépítése értéket teremt. Szerinte rövidlátónak (azaz nem hosszú távon gondolkodónak) tekinti azt, aki azt mondja, hogy nem kellene eladniuk magukat. A kisebb stúdiók számára egy kockázattal teli utazásnak tekinti, hogy olyan pontra jussanak, ahol ők is elkezdenek értéket teremteni.

Ezért Spencer mindig is gratulál azoknak a csapatoknak, akik az értéküket a felvásárlás, vagy csak a hatalmas független siker segítségével meg tudják valósítani. Ezek a vezetők idővel távozni fognak és más dolgokba kezdenek. Ez egyfajta természetes turnovernek (munkaügyi változásoknak, amikor valaki távozik és a helyükre valaki más jön, szakmai fogalom) tekinthető, ami a startup cégek, illetve vállalkozók esetében gyakran be szokott következni.

Az Xbox Podcast Unlocked műsor során pedig azt mondta, hogy a következő év során semmi olyasmi nem fog kijönni, amire úgy reagálnánk, hogy oh, várnunk kellett volna. Ezek a konzolok évekig lesznek a piacon, és a konzolgyártók erre gondolva építették fel őket. A technológia kapacitása a következő évekig elegendő lesz a fejlesztőknek. Azaz nem lesz erősebb hardver.

De kiemelte, hogy a Microsoft szeret hardverrel foglalkozni, mert ez új lehetőségeket teremt nekik, és ahogy korábban is mondta már, az alacsonyabb, belépő szinten lehetne nekik is több, azonnali lehetőséget találni (itt a terjeszkedésre lehetne gondolni: több fogyasztó, több előfizető, ilyesmi…).

Szóval ezek alapján a Microsoft nem tervez az Xbox Series X-nél még erősebb, félgenerációs konzolt.

Forrás: PSL, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu