Avowed: az Xbox-vezér nagy elvárásokat támasztott elé

Az Obsidian Entertainment egyik következő játékától sokat remél Phil Spencer (de talán nem túl sokat).

 

Az Xbox Game Studios egyre inkább duzzadó listáján megtalálhatjuk az Obsidiant is, akik például a nem-Fallout The Outer Worlds folytatásán is dolgoznak (és naná, hogy a PlayStation mint célplatform szóba sem jöhet…). Az egyik következő játékuk az Avowed lesz, ami belső nézetes RPG-ként mutatta meg magát: ebben akár két kardot is lengethetünk, és a varázslás sem fog elmaradni. De ez nem hasonlít valamelyest a The Elder Scrollsra?

Phil Spencer, az Xbox-vezér erről is beszélt az IGN Unlocked podcastjében: ő úgy látja, hogy a The Elder Scrolls és az Avowed eléggé eltér egymástól, így nem nevezné az utóbbit „az ő verziójuknak”, mert látja, hogy az Obsidian mit hoz létre. A játékkínálatára tekintve azt gondolja, hogy a core fantasy RPG-s környezete miatt az Avowed remek belépőt fog majd felmutatni.

A Fable Spencer szerint sosem volt ehhez közeli, ugyanis az kicsit „britebb”, továbbá könnyedebb hangulatú volt, és meglátása szerint a Forza Horizonért is felelős Playground Games ott is fogja tartani az IP-t. A The Elder Scrolls VI még messze van, és ha az megjelenik, szerinte hihetetlen lesz, de ettől a sorozattól megkülönböztethető lesz az Avowed, ugyanis a Pillars of Eternity világában fog például játszódni.

Az Obsidiant Spencer egy fantasztikus stúdiónak tekinti, és ha elkészülnek az Avoweddal, akkor az is remekelni fog, de meg akarja adni nekik az időt és az erőforrásokat egyaránt, hogy az eddigi leginkább lenyűgöző játékokat hozhassák létre. Tehát en bloc egy biankó csekket és egy üres naptárat adott a stúdiónak, de cserébe nagy elvárások vannak a játékkal szemben!

Az Obsidian több komoly nyugati RPG-t teremtett már (Star Wars: Knights of the Old Republic 2, Neverwinter Nights 2, Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity), és a tervek szerint 2023-ban érkező, és hamarosan bemutatót kapó Avowednak talán tényleg minden esélye megvan a remekelésre.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu