Final Fantasy VII Remake Part 2: a Yuffie-epizód elemeivel is bővíthet

Bár a Square Enix még nem mutatott semmit sem a Final Fantasy VII Remake következő szakaszából, a PlayStation 5-re egy hónapja megjelent bővített változat frissítései visszatérhetnek majd.

 

A Final Fantasy VII Remake társrendezője, Hamaguchi Naoki a The Washington Postnak adott interjújában beszélt arról, hogy az Episode INTERmission (a jelenleg csak PlayStation 5-re elérhető Yuffie-epizód) kiindulási pontként szolgálhat a remake második szeletéhez. Hamagchi elégedett, hogy az eredeti Final Fantasy VII-ből származó parancsalapú stratégiai elemeket képesek voltak kombinálni a valós idejű, akcióközpontú harcokkal.

Az Episode INTERmissionben pedig egy másik elem is van, ami mellett ne menjünk el szó nélkül: kombó mozdulatok is vannak, amiket Yuffie és Sonon közösen adnak elő, és ez a harci stratégiában is másmilyen érzést kelthet, mondja Hamaguchi. Ezeket szeretné a következő történetben alkalmazni más, az Episode INTERmissionben kipróbált elemekkel, azaz a remake második részében ezek visszatérhetnek.

Toriyama Motomu, Hamaguchi kollégája pedig arról beszélt, hogy miért is Yuffie lett az Episode INTERmission főszereplője. Szerinte ha Vincentet választották volna, akkor a Shinra kastélyban aludt volna egy koporsóban, így őt nem mozgathatta volna ide-oda a Square Enix. Yuffie viszont matériavadászként világutazó volt az eredetiben, és a Midgarba történő behatolása során ugyanazokat az incidenseket élheti át, amit Cloud és csapata is, viszont a történéseket egy másik szemszögből láthatjuk.

A páros még azt is mondta, hogy megpróbálnak közel maradni a Final Fantasy VII-hez, de közben szeretnék, ha a remake valami friss hatást keltene. Az az ötletük, hogy újragondolják a játékot, és hogy a játékosok elvárásait túlteljesítsék. (Ez valamelyest önellentmondásnak hangzik, és ilyesmit legutóbb mintha a DmC: Devil May Cry megjelenése előtt hallottunk volna…)

A Final Fantasy VII Remake Part 2 még nem rendelkezik megjelenési dátummal, de abban talán nem nagyon tévedünk, ha arra gondolunk, hogy ez időzített PlayStation 5-exkluzivitást kap. (Elvégre a FFVII Remake Integrade is ezzel rendelkezik.)

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu