Might & Magic X: Legacy: a Ubisoft a javítás helyett inkább megszabadult tőle!

A francia kiadó könnyen ki tudna javítani egy hibát egy játékában, de inkább a fogyasztók számára kedvezőtlen lépés mellett döntött.

 

A Might & Magic X: Legacy 2014-ben jelent meg, és ez a sorozat legújabb tagja. A Ubisoft viszont június elsején több játék esetében lelőtte a szervereket, így az online komponensük megszűnt. Igen ám, de ez a játék nem egy MMO, és nem éppen multiplayerre lett tervezve… úgyhogy itt említsük meg a játékhoz megjelent egyetlen DLC-t, a The Falcon & The Unicorn-t.

A probléma itt az, hogy ha megvan ez a DLC, akkor az alapjátékot nem tudjuk tovább játszani az első fejezet (Act) után. Nem vicc: a Ubisoft a másolásvédelmi ellenőrzéseket online szerverekhez kötötte a sztoriban, így például a franchise rajongói számára legális módon játszhatatlanná tette a játékot, és a szomorú helyzet az volt, hogy több mint egy hónapig továbbra is értékesítésre felkínált játékról volt szó a szerver bezárása után, ami megint csak felveti a fogyasztóvédelmi kérdéseket…

Mit csinálna a jó esetben egy kiadó? Elnézést kérne, majd kijavítaná a játékot, hogy az továbbra is működőképes legyen. De nem ezzel a lépéssel élt a Ubisoft: ehelyett pénteken levette a játék Deluxe Editionjét és a DLC-t a Steamről (és máshonnan is, ahol értékesítette), így már nem lehet megvenni azt. Ha ránézünk az értékelésekre, most mindenki negatív kritikával illeti a Might & Magic X: Legacy-t (mondjuk ezúttal jogosan…), felhívva a figyelmet a nem éppen szerencsés szituációra.

A Ubisoft azt mondta, hogy áttekinti az ügyet, de őket ismerve nem kizárt, hogy ezt nem fogják kijavítani, vagy ha igen, akkor konkrétan a kalóz változat törését tehetik majd elérhetővé (ez sem kitaláció: 2008-ban a Rainbow Six: Vegas 2 esetében pontosan ezt csinálták).

Úgyhogy aki ezzel a játékkal és annak DLC-jével játszana, most legális módon nincs erre lehet lehetősége. Amit nemrég Mark Darrah mondott, érvényes is: ebben az esetben a torrent elfogadható lenne, legalábbis amíg a Ubisoft ki nem javítja a hibát!

Forrás: MMOFallout, MMOFallout

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu