A Japan Studio halott; hamarosan a Bluepoint is a PlayStation Studios része lehet

A Sony Interactive Entertainment Japan Studio utolsó életjele is megszűnt létezni.

 

Korábban már beszámoltunk arról, ahogy a Sony leépíti a Sony Interactive Entertainment Japan Studio-t, ami hosszú ideig jelentős szereppel bírt a PlayStation-exkluzív fejlesztők között. Elkezdtek egyre többen távozni innen, és azóta már egy másik stúdió alapult, a Team Asobi, aminek bemutatójáról is írtunk. De így is jó ideig (még az előző hónapban is) ott maradt a Japan Studio a cég weboldalán azzal a jellemzéssel, hogy „a régóta talponálló tehetségek, akik a PlayStation néhány legeredetibb játékait létrehozták”. Ennek vége.

A helyét ugyanis már átvette a Team Asobi (akiről Hermen Hulst, a PlayStation Studios főnöke azt mondta, hogy egy olyan, így a Knack, a LocoRoco, illetve a Patapon fejlesztőire utaló utolsó jel is kihunyt. A tehetségek pedig szétszéledtek: Toyama Keiichiro, aki a Silent Hill első részén, a Siren (Forbidden Siren) sorozaton, illetve a Gravity Rushon is dolgozott, már a saját stúdiójában (Bokeh Game Studio) dolgozik a 2023-ra tervezett, horror stílusba kanyarodó játékán.

És korábban, amikor a Sony felvásárolta a Housemarque-ot (miután a PlayStation 5-exkluzív Returnal számukra kielégítő sikert hozott össze), ott fél mondatban már megemlítettük, hogy a Sony japán Twittere/PlayStation Blogja feltüntetett egy másik alanyt is, a Bluepoint Gameset. Ezt aztán törölték, és azóta semmi hír erről az ügyről. (Eközben a Sony behúzta a Nixxest is, ami a PC-s portolásban specialistának tekinthető.) Nos, ebben pletyka szintjén vannak fejlemények.

A PlayStation japán Twitter-bakiját archiválták, és a többnyire megbízható Shpeshal Nick ehhez képest is később hallott csak arról, hogy a PlayStation Studiosba felemelkedik a remake/remaster-király (Gravity Rush, Shadow of the Colossus, Demon’s Souls…).

Mostanában több olyan pletyka is felszínre került, hogy a Sony július 8-án, tehát napokon belül tartani fog egy State of Play közvetítést, ahol hivatalosan is megerősítheti a Bluepoint Games felvásárlását. Talán bekövetkezik, talán nem, de a baki óta ez már nem lenne akkora erejű meglepetés.

Forrás: VG247, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu