Multiplayer elemekkel is rendelkezni fog a Days Gone csapatának következő játéka

A Sony Interactive Entertainment Bend Studio nem egy kizárólag egyjátékos módot tartalmazó játékon dolgozik, ha az álláshirdetésekből indulunk ki.

 

Az álláshirdetések között találunk egy nyílt pozíciót a senior hálózati programozói állásra, amit már egy hónapja hirdettek, viszont csak most kapott a lábra a sajtóban az ügy. A hirdetés szerint a Days Gone, az Uncharted: Golden Abyss, illetve a Syphon Filter-sorozat fejlesztői egy újabb konzolos AAA játékon dolgoznak, ebből pedig egyértelmű, hogy PlayStation 5-exkluzív alkotás készül náluk.

A senior hálózati programozó a sikeres jelentkezés esetén hozzájárulnak az AAA játék fejlesztési folyamatához. Ebben a pozícióban az alacsonyabb szintű hálózati problémákra (TCP, UDP protokollokkal kapcsolatos) koncentrálna, továbbá a multiplayer engine tervezésében és felépítésében, a PlayStation Newtork platform szolgáltatásaiban, a digitális jogok kezelésében, a patchelésben, illetve a digitális kereskedelemben lenne közreműködő szerepe.

A másik álláshirdetésük egy senior játékmenet programozói posztra vonatkozik, és ebben is nyíltan megemlítik a multiplayer fogalmát. A Sony Interactive Entertainment Bend Studio itt egy olyan jelöltet keres, akinek már van tapasztalata a többjátékos címek fejlesztésében. A munkájában a játék logikáján, a karakterek viselkedésén, az állásalapú animációkiválasztáson, a mozgási rendszereken, az előre megszkriptelt minijátékokon, a fizikai rendszereken, az ütközési rendszereken (hogy ne lógjon egymásba minden…), a renderelésen, a részecskés effekteken, a kamera logikáján, illetve a hang támogatásán dolgozna a sikeres újonc.

A Sony nemrég állítólag lelőtte a stúdió elképzelését: eredetileg ugyanis az volt a Bend elképzelése, hogy a Days Gone-ból csinálnának egy folytatást. Csakhogy a „kékek” lényegében lerúgták Duke Nukem módjára az asztalról a koncepciót, ugyanis (mivel számukra a Metacritic átlagpontszám mindennél fontosabb…) a játék a megjelenéskor nem teljesített olyan kiemelkedően, így St. Deacon története nem folytatódhat. (Ehelyett a Sony inkább double dip módszerrel másodszor is pénzt keresett az első résszel, miután az kapott egy PC-s portot…)

Vajon milyen játékon dolgozhat a Bend?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu