Tragédia érte Robert Downey Jr.-t, gyászol!

MOZI HÍREK – Életének 85. évében, szerdán New Yorkban elhunyt idősebb Robert Downey, a Putney Swope című ellenkulturális szatíra rendezője és Robert Downey Jr. színész édesapja.  Az idősebb Downey különleges szatírákat rendezett, halálat Robert Downey Jr. jelentette be Instagramon.

 

Downey Jr. az Instagramon posztolt apjáról, azt írva: „TegnDowney Jr. az Instagramon posztolt apjáról, azt írva: „Tegnap este apa békésen hunyt el álmában, miután évekig tűrte a Parkinson-kór pusztításait… igazi szabadúszó filmes volt”.ap este apa békésen hunyt el álmában, miután évekig tűrte a Parkinson-kór pusztításait… igazi szabadúszó filmes volt”.

Idősebb Downey színészkedett is, és több más filmet is rendezett, amelyek kultikus rajongótáborra tettek szert. Az 1969-es „Putney Swope” azonban mainstream kiadást kapott, és így a szélesebb közönség elé tárta munkásságát, amelyet sok minden megdöbbentett (sőt, megdöbbentett), amit akkoriban látott. A Madison Avenue lesújtó szatírája azt követi nyomon, mi történik, amikor egy afroamerikai aktivista szabad kezet kap egy reklámügynökségnél.

Idősebb Downey színészként többek között a Boogie Nights (1997), a Tom Cruise-féle Magnolia (1999) és a Segítség, apa lettem! (2000) című filmekben játszott.

A kultikus rendező az 1970-es évek szerzői filmiparában olyan gyakran groteszkl, vagy morbid alkotásokat rendezett, mint a „Pound”, amelyben emberek örökbefogadásra váró kutyákat játszottak. A „Greaser’s Palace” (1972) Krisztus életének polgárpukkasztó újrajátszása volt egy spagettiwestern keretében, és a Time felvette a filmet az év 10 legjobb filmjének listájára.

Robert Downey Sr. háromszor volt házas, először 1962-82 között az egykori Elsie Ann Forddal, másodszor 1991-94 között Laura Ernstdel. Az első házasság válással, a második Ernst halálával végződött.

Harmadik felesége, Rosemary Rogers írónő, akit 1998-ban vett feleségül, valamint Fordtól született két gyermeke, Robert Downey Jr. színész és Allyson Downey.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu