Késni fog a Vampire: The Masquerade – Swansong is! [VIDEO]

A Big Bad Wolf Studio (őket a The Councilról ismerhetjük) játékát nem fogja 2021-ben kiadni a Nacon.

 

Egyre több játékról halljuk, hogy a 2021-es megjelenésre ne számítsunk. Ebbe a listába ugrott be a Vampire: The Masquerade – Swansong is, ami cross-gen játékként majdhogynem mindenre meg fog jelenni (ugyanis csak az iOS, Android párost hagyták ki). Csak nem idén, hanem jövőre, akkor is februárban.

Persze kárpótlásként a Nacon Connect során a kiadó egy új trailert tett közzé, amiben a Galeb néven futó karaktert mutatták be a Sötétség Világában (World of Darkness) játszódó játékból. A jellemzés szerint Galebnek már mindene megvan: erő, hatalom, halhatatlanság… ezek mind megfordultak képeltesen a kezei között. Beutazta a világot, vagyonos lett, és Boston városának egyik legidősebb, legnevesebb vámpírává vált, akitől sokan tartanak.

Mégis, Galeb úgy érzi, hogy valami hiányzik az életéből. Keres valamit, ami szerinte elveszett. Vagy esetleg olyasmiről lehet szó, ami soha nem is létezett? Ő lesz a Vampire: The Masquerade – Swansong egyik játszható karaktere, és a három karakter története egymásba fog fűződni, eldöntve Boston sorsát is.

Ezt írtuk egy éve a játékról: „mi lenne, ha a vámpírok léteznének? Mi lenne, ha a vérszomjas vadászok köztünk élnének titokban, miközben ők maguk egy soha véget nem érő játékban vesznek részt, amiben a vágyak, összeesküvések és árulások játsszák a fő szerepeket? A Vampire: The Masquerade – Swansong-ban mi lehetünk egyikük. Mindez egy olyan világban történik, ahol a valós és a természetfeletti dolgok közötti határvonal elmosódott.

Hazel Iversen, a Hattyú (Swan) lett az új hercege a Bostoni Camarillának. Vaskezű, bársonykesztyűben. Az ő célkitűzése egyszerű: meg akarja mutatni a hatalmát, de eközben a Masquerade-et is be akarja tarttatni mindenkivel. Ez az a vámpírokra vonatkozó törvény, ami arra kötelezi őket, hogy az emberek soha ne szerezzenek tudományt az ő fajukról, de a legjobban kidolgozott tervek is dugába dőlhetnek. Miközben az árulásokról, gyilkosságokról és hatalmi harcokról felbukkannak a pletykák, nekünk az árnyékban maradva kell úgy cselekednünk, hogy a szektánkat eközben megvédjük, csak közben Boston káoszba zuhan.

A három játszható vámpír több mint száz éves, és a végzetük egymáshoz köti őket. Eltérő szemszögeket kínálnak, és az egyedi képességeik révén elkülöníthetjük az igazságot a hazugságoktól. Mind a három karaktert egyedi módon fejleszthetjük a mi ízlésünknek, megközelítésünknek megfelelően. (Ezt a The Councilből vették át – nem rossz ötlet.) Elcsábítás, lopakodás, fenyegetés – rajtunk áll, hogy melyik megközelítést erősítjük meg, de közben figyelembe kell vennünk a vérszomjunkat is.

A Vampire: The Masquerade – Swansong a következményekre helyezi a hangsúlyt. Minden szituációt óvatosan át kell gondolnunk, mert a nyomozásunk során meghozott döntéseink, illetve a karakterekkel megejtett beszélgetéseink, cselekedeteink mindenre és mindenkire kihatnak, így a Bostoni Camarillára is.”

A Vampire: The Masquerade – Swansong februárban fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Epic Games Store-exkluzívként), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu