Nintendo Switch: az OLED modell is a driftelő Joy-Conokkal jön majd

Új seprű jól seper, új Switch ugyanúgy driftel: a nagy N nem nyúlt bele a leválasztható kontrollerek hardverébe.

 

A NintendoLife arról írt, hogy a minap bejelentett, és általunk is már taglalt új Nintendo Switch bár nagyobb, OLED kijelzővel, dupla annyi beépített tárhellyel, egy nagyobb támasszal, illetve egy Ethernet-porttal rendelkező dokkal jön majd, a Joy-Con, ami hajlamos a driftelésre, egyáltalán nem fog megváltozni, így ez már a harmadik olyan Switch modell lesz, amiben az analóg kar hajlamos magától valamilyen irányba „inputot adni” (magyarul pontatlanabb lesz).

Ez pedig nem biztos, hogy jó ötlet, hiszen az Egyesült Államokban polgári peres eljárás indult a nagy N ellen, amire a Nintendo azonnal felajánlotta az ingyenes Joy-Con javítást (igaz, a postaköltség miatt mégsem ingyenes). És most azt is hallani, hogy ez a nagyobb kijelzőjű Switch (6.2″ helyett 7″) egyfajta elterelő hadművelet lehet. A Bloombergnek író Mochizuki Takashi frissítette írását, ami a Nintendo Switch OLED bemutatásáról szólt. Itt Serkan Totót, egy ipari elemzőt idézte, és ő azt állítja, hogy az eddig pletykált, erősebb modell továbbra is a Nintendo tervei között szerepel!

Serkan Toto szerint a „New Nintendo Switch Pro” modell kapcsolódhat a The Legend of Zelda: Breath of The Wild 2 megjelenéséhez (a játék neve nem ez lesz, de a cím spoilerez, ezért nem fedi ezt még hivatalosan fel a japán cég…), továbbá a nemzetközi súlyosságú alkatrészhiány is szerepet játszik abban, hogy a nagy N mikor is indíthatja el ezt az erősebb modellt. Toto azt mondta a Bloombergnek, hogy a Switch OLED kiadása egy köztes modellnek tűnik, nem pedig egy komoly frissítésnek.

A VentureBeatnek író Jeff Grubb pedig azt tweetelte, hogy ő 2022-t hallotta lehetséges megjelenési időszaknak a Switch Pro esetében, és ha ez be is következik, akkor ő továbbra is úgy gondolja, hogy ez az erősebb modell képes lesz a 4K felbontásra, és egy jóval hatékonyabb Nvidia chippel jön, ami képes lesz a gépi/mély tanulású felskálázásra (DLSS).

Majd meglátjuk… a Nintendo Switch OLED amúgy október 8-án jön, 350 euróért.

Forrás: iFixit, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu