Assassin’s Creed: Infinity: a Ubisoft alkalmazottai még mindig boldogtalanok a vezetőséggel

Élő szolgáltatásos Assassin’s Creed, nagyra törő célok, de a Ubisoft két kanadai stúdiójának alkalmazottjai nem nagyon örülnek.

 

A Ubisoft Montreal és a Ubisoft Quebec fejlesztői közül sokan megvádolták a vezetőségüket, a sajtónak viszont a Ubisoft azt mondta, hogy a cég által felbérelt külsős cégek vizsgálódnak, és megfelelően járt el a vádaskodások körül, de ennek ellenére több alkalmazott sem nevezhető kifejezetten boldognak. Az Assassin’s Creed: Infinity még korai állapotban jár a fejlesztésben, és az élő szolgáltatásos modell több történelmi időszakot is lefedhet, és a modell révén idővel bővülhetnek a tartalmak…, de a megjelenés még eléggé messze van (a bennfentesek szerint 2024 lehet a legkorábbi időpont!).

Azzal, hogy a Ubisoft két Quebecben található stúdióját összeterelte, néhányan azt vették észre, hogy a szexuális zaklatással és a sértő viselkedéssel megvádolt vezetőség közül több tag is vezető beosztást kapott a játék fejlesztésében. A Bloomberg egyik forrása szerint a fejlesztők elég erősen alkalmazták a cégen belüli fórumot a projekt bejelentése után, és sokan ki is fejezték az aggodalmukat és csalódottságukat, mert szerintük a francia kiadó nem kezelte a vádakat a megfelelő módon.

Mások viszont frusztráltak, mert egy hatalmas projektbe kezdtek, és emiatt egyre több alkalmazott fontolgatja a Ubisoft Montrealtól való távozást. A Bloomberg még kiemelte, hogy a francia kiadó Montrealban és Quebecben található stúdiói között rivalizálás zajlik, ami belső feszültségekhez vezethet a csapatokon belül.

Erre persze a Ubisoft szóvivője csak annyit mondott, hogy minden vádaskodást komolyan vesznek, és megemlítette a belső nyomozást a külsős cégek segítségével, és ilyesmit mondott már korábban Yves Guillemot, a cég vezérigazgatója is. Magyarul a francia kiadó ragaszkodik ahhoz a mantrához, hogy az mindent megtett… de ennek ellenére több megvádolt személy bárminemű jogi következmény nélkül egyszerűen lemondott. És azt sem halljuk, hogy a Ubisoft korábban vádolt emberi erőforrásos részlegén milyen változások történtek.

Ennek nem lesz még jó vége.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu