Majdnem Geralt nélkül jött létre az első The Witcher játék! [VIDEO]

A CD Projekt RED-nek eleinte más tervei voltak, de aztán meggondolták az egészet (bele sem merünk gondolni, hogy Geralt nélkül hogyan festett volna a sorozat története).

 

A WitcherConon Phillipp Weber s Blazej Augustynek, a CD Projekt RED két küldetéstervezője beszélt arról, hogy bizony korábban még úgy tervezték az első The Witchert, hogy annak nem Geralt lett volna a főszereplője! A fejlesztés korai fázisában ugyanis a lengyel stúdió úgy tervezett, hogy a játékosok által létrehozott karakter lett volna a főhős, aminek ott lett volna értelme, hogy a Vaják világa kiterjedt, így bár Andrzej Sapkowski könyveiben tényleg Geralt a hős, máshol viszont lehetett volna helyette valaki más is.

Weber szerint a fejlesztés első néhány évében saját Vajákot (a The Witcher-könyvek ugyanis ezen a névvel kaphatóak a boltokban) teremthettünk volna, és bár új régiókban történt a kalandozás, mindig felbukkant az a kérdés, hogy ha The Witcher a játék címe, akkor ez nem furcsa-e. Ezért idővel a stúdióban mindenki rájött, hogy *A* Vajákként, tehát Ríviai Geraltként kellene harcolni a játékban. Ezt bizonyítandó egy rövid videóban is bemutatták, hogy egy saját karakter milyen is lett volna a végül 2007 végén PC-re megjelent játékban, amit ugye két folytatás követett.

Geralt nélkül nem lett volna mém a The Witcher 3: Wild Huntban látható fürdőkádas jelenet, az biztos. És ha már szóba is hoztuk a 2015-ben megjelent játékot, ebből ugye készül a next-gen verzió. A The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition módosított dobozképpel, illetve a Netflixen futó (és nemsokára második évadával támadó) sorozat által ihletett tartalmakkal fog erősíteni. Geralt is kapott egy arcfelvarrást.

Sajnos még mindig várjuk a további részleteket erről a kiadásról, ami PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, illetve PC-re valamikor az év második felében fog megjelenni (mondjuk már ott tartunk). A PlayStation 4-es, Xbox One-os és PC-s eredeti frissíthető lesz az új kiadásra, mégpedig ingyenesen.

Forrás: PCGamer, Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu