The Last of Us Part II: Abby meg tudja ölni Tommy-t [VIDEO]

A Naughty Dog játékában benn maradt egy bug, így nyugodtan mondhatjuk, hogy senki és semmi sem tökéletes.

 

A The Last of Us Part II már egy éve, hogy megjelent PlayStation 4-re, és nagy valószínűséggel készül belőle egy PlayStation 5-ös verzió is (vagy ha nem is, gyanítjuk, hogy az alapjátékból kihagyott, de az első részben megtalálható multiplayer Factions mód kaphat önálló megjelenést…). Ha esetleg van olyan, aki tervezne játszani a játékkal, de eddig még kihagyta, akkor itt, előre kimondjuk, hogy valamelyest spoileres téma következik, és csak saját felelősségre.

A játékban Abby… mondjuk ki, brutálisan agyonveri Joelt egy golfütővel (és ezt Jesse halála követi). De itt nem mindig állhat meg a karakter, ugyanis Joel testvérével, Tommy-val is végezhet a jelenetben, ahol Abby és Manny őt üldözi. Tommy végül kiiktatja Manny-t, így Abby 1v1 felállásban küzdhet meg vele. Igen ám, de a The Last of Us Part II úgy lett megszkriptelve, hogy nem szabad Tommy-nak meghalnia a mesterlövészkedő jelenet során.

A lenti videóban Speclizer megmutatja, hogy a jelenet során mégis lehet erről szó egy bug következtében. Abby-nek elég sok dolga van, mire Tommy elpusztul, ám ha valahogy mégis el tudja intézni Joel testvérét, hiába teszi. Jan „Gabby” Llanillo, a Naughty Dog senior minőségellenőrzője ugyanis elmagyarázta, hogy ez „soft lockolja” a játékot (nem akad ki, de nem lehet folytatni a történetet).

Llanillo a Twitteren írta, hogy ő azonosította a bugot, amit a stúdió végül kijavítottnak könyvelt el. Ő kb. mindenen átugrott, hogy Tommy-t utol tudja érni, miközben azért az ő lövéseit is kioldalazta (hiszen értelemszerűen az lassító hatású…). Emellett a mászást is alkalmazta, hiszen ezzel a lövések sem találják el, másrészt pedig folyamatosan mozgásban tudott maradni. Ő ezt egy nagy prioritású bugnak nevezte, amit nehéz lenne újraalkotni a tesztelés során.

De azért ez is mutatja, hogy igenis vannak, akik megtalálják a módját a még kiváló értékeléssel rendelkező játékok „megtörésére”…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu