Menu

The Last of Us Part II: Abby meg tudja ölni Tommy-t [VIDEO]

A Naughty Dog játékában benn maradt egy bug, így nyugodtan mondhatjuk, hogy senki és semmi sem tökéletes.

 

A The Last of Us Part II már egy éve, hogy megjelent PlayStation 4-re, és nagy valószínűséggel készül belőle egy PlayStation 5-ös verzió is (vagy ha nem is, gyanítjuk, hogy az alapjátékból kihagyott, de az első részben megtalálható multiplayer Factions mód kaphat önálló megjelenést…). Ha esetleg van olyan, aki tervezne játszani a játékkal, de eddig még kihagyta, akkor itt, előre kimondjuk, hogy valamelyest spoileres téma következik, és csak saját felelősségre.

A játékban Abby… mondjuk ki, brutálisan agyonveri Joelt egy golfütővel (és ezt Jesse halála követi). De itt nem mindig állhat meg a karakter, ugyanis Joel testvérével, Tommy-val is végezhet a jelenetben, ahol Abby és Manny őt üldözi. Tommy végül kiiktatja Manny-t, így Abby 1v1 felállásban küzdhet meg vele. Igen ám, de a The Last of Us Part II úgy lett megszkriptelve, hogy nem szabad Tommy-nak meghalnia a mesterlövészkedő jelenet során.

A lenti videóban Speclizer megmutatja, hogy a jelenet során mégis lehet erről szó egy bug következtében. Abby-nek elég sok dolga van, mire Tommy elpusztul, ám ha valahogy mégis el tudja intézni Joel testvérét, hiába teszi. Jan „Gabby” Llanillo, a Naughty Dog senior minőségellenőrzője ugyanis elmagyarázta, hogy ez „soft lockolja” a játékot (nem akad ki, de nem lehet folytatni a történetet).

Llanillo a Twitteren írta, hogy ő azonosította a bugot, amit a stúdió végül kijavítottnak könyvelt el. Ő kb. mindenen átugrott, hogy Tommy-t utol tudja érni, miközben azért az ő lövéseit is kioldalazta (hiszen értelemszerűen az lassító hatású…). Emellett a mászást is alkalmazta, hiszen ezzel a lövések sem találják el, másrészt pedig folyamatosan mozgásban tudott maradni. Ő ezt egy nagy prioritású bugnak nevezte, amit nehéz lenne újraalkotni a tesztelés során.

De azért ez is mutatja, hogy igenis vannak, akik megtalálják a módját a még kiváló értékeléssel rendelkező játékok „megtörésére”…

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu