Hihetetlen, de még mindig készül a WiLD

A PlayStation 4-exkluzívként bejelentett játékról még mindig nem mondott le a Wild Sheep Studio… holott most már nem is nagyon tudnánk haragudni rájuk, ha így döntenének.

 

A ResetEra fórumon bukkant fel, hogy a Wild Sheep Studio új állásajánlatokkal rendelkezik. Ez azért furcsa, mert ezt a játékot a 2014-es Gamescomon, tehát majdnem hét éve, hogy bejelentette Michel Ancel (aki Rayman és a Beyond Good & Evil alkotójaként talán ismerős lehet; róla írtuk már, hogy visszavonult a játékipartól, miután őt is megvádolták az illemtelen viselkedéssel a Ubisoftnál).

És onnan vehetjük biztosra, hogy a WiLD továbbra is készül, mert a felkínált pozíciók közül több is nevén nevezi azt. Így a stúdió (aminek ez lenne az első, és nem kizárt, hogy egyetlen játéka…) továbbra is dolgozik a játékon, amiről még Ancel is mondta, hogy ez is jó kezekben van, amikor kilépett a játékiparból (a Beyond Good & Evil 2-ről is hasonlót mondott, de annak fejlesztése is katasztrofális lehet, mert arról sem tudunk sokat!). A pályatervező állásajánlata szerint a játék világának több részét is a sikeres jelentkező teremtené meg az elejétől a végéig, és technikai problémákat kell megoldani, biztosítva, hogy a jó minőségű művészeti elemek is hatékonyan, időben beépülnek a játékba.

Nem biztos, hogy a Sony Interactive Entertainment még mindig finanszírozza a WiLD-ot. Legutóbb erről 2019-ben volt szó egy francia újságban, így azóta is eltelt már két év, és ugye azóta a cég alaposan megváltoztatott egyet s mást (pl. bezárta a SIE Japan Studiot, aminek a helyét a Team Asobi vette át). És a PlayStation 4-es exkluzivitást is joggal megkérdőjelezhetjük.

Amikor a WiLD-ot Ancel bejelentette, a PlayStation 4 maga is az első születésnapja felé közeledett. Tehát eltelt egy teljes konzolgeneráció, és azóta ez a játék lett a generáció The Last Guardianja (ott is eltelt ennyi idő a bejelentés és a megjelenés között). Csak aztán nehogy egy Duke Nukem: Forever legyen belőle…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu