Jogi összetűzések miatt lehet bajban a Judgment-sorozat

Emiatt (ha igazak a pletykák) lehetséges, hogy már az első részt sem fogjuk PC-n látni, így a SEGA és a Ryu Ga Gotoku (Yakuza) Studio nem biztos, hogy komoly spinoff franchise-ot építhet.

 

Egy japán website, a Nikkan Taishu arról írt egy forrására hivatkozva, hogy a Lost Judgment után új rész nem fog készülni a Yakuza spinoffból, ugyanis a Johnny’s, Kimura Takuya ügynöksége ellenzi, hogy a játék (itt az első részre, a Judgmentre is gondolhatunk) megjelenjen PC-n, holott idén tavasszal a Judgment Remastered már megjelent PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, illetve még Google Stadiára is.

A Yagami Takayuki mögött álló színészt menedzselő cég a Lost Judgment esetében is hangsúlyosan ellenzi, hogy abból PC port készülhessen, amire pedig a SEGA, a játék kiadója úgy gondolja, hogy ez az egész nem tekinthető értelmes üzleti elképzelésnek. Így pedig az történhet, hogy Kimura Takuya jelenléte miatt nem lesz mód arra, hogy esetleg egy harmadik rész is készülhessen a sorozatból (holott a Yakuza 7-ig, nyugaton Yakuza: Like A Dragonig alkalmazott beat’em up stílust itt szerette volna a Ryu Ga Gotoku Studio folytatni, miközben a fő sorozatban a körökre osztott RPG-sedés lenne alkalmazva).

Ebben azért is lehet ráció, mert a Lost Judgmentet alapból úgy jelentette be a SEGA, hogy PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára készül, és a PC-t meg sem említette a kiadó. (A játék amúgy szeptember 24-én rajtol szerte a világon, de a Digital Deluxe/Ultimate Edition kiadás előrendelői már 21-étől nekiülhetnek a játéknak, erről a hétvégén írtunk részletesebben).

Persze ki kell emelni, hogy ez az egész jelenleg pletyka, de ha tényleg ez az igazi indoklás a Judgment PC-s portjának hiánya mögött, az bizony eléggé elképesztő. A Johnny’s mitől tart ennyire? A cég vezetőségében egyesek mintha régimódiak lennének (sokáig tényleg lábjegyzet volt arrafelé PC-n játszani).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu