Menu

PlayStation bajnokságok: itt jöhet kapóra az EVO-kapcsolat

A PlayStation 5 hamarosan komoly tuningot kaphat a bajnokságos funkció megerősítésével.

 

Az amerikai szabadalmi-, és védjegyhivatal weboldalán felbukkant egy új PlayStation szabadalom a Sony-tól, és ezt a SegmentNext fedezte fel. Ebben a PlayStation 4-en jelenlevő Tournaments (Bajnokságok) funkcióról van szó, de ez erősebb formátumban lehet majd jelen a PlayStation 5-ön.

A szabadalom célja az, hogy a PlayStation 5 képes legyen bajnokságokat megrendezni olyan játékok számára, amik rendelkeznek multiplayer kapacitással, ám nincsen bennük bajnokságot lehetővé tevő funkció. A PlayStation Network valós időben figyelemmel követné a játékos teljesítményét, mielőtt frissítené az ő profilját, és azonosítaná a megfelelő játékosokat (akik továbbjutottak/kvalifikálták magukat), és a játékosok rangsorolása során generálná a mérkőzéseket. A többiek pedig képesek lennének a streamelés/közvetítés segítségével figyelemmel követni a mérkőzéseket. Olyan bajnokságokat is lehetne csinálni, ami több játékból állna.

A PlayStation Tournaments még 2016-ban rajtolt el a PlayStation 4-en. Az első bajnokságok lehetővé tették a játékosoknak, hogy jutalmakat nyerhessenek (PlayStation-kütyük, repicuccok), de mostanában már pénzt is lehetne nyerni (és emlékezzünk csak, hogy miről írtunk régebben: akár Bitcoinos fogadásra is lehetőségünk lehet…). Az Open Series tavaly bővítette a bajnokságokat, amik könnyebben hozzáférhetőbbé válhattak így, mert sokkal változatosabbm diverzívabb játékok esetében is be lehetett szállni a ringbe. Tekken 7, Auto Chess, Guilty Gear: Strive – ilyesmikre kell itt gondolni.

A szabadalom szerint pedig a játékosok, a fejlesztők, de még külsős, third-part cégek is képesek lennének bajnokságokat rendezni más játékosoknak, de akár csapatoknak is. Így kisebb mértékben egy baráti kör is képes lehet saját bajnokságokat megrendezni, a skála másik végén pedig a rendezvényszervezők a saját szabályzatukkal is képesek lesznek meccseket teremteni.

És akkor itt adjuk hozzá a végén a lehetséges EVO-kapcsolatot. A Sony Interactive Entertainment ugyanis az egyik tulajdonosa lett a világ legnagyobb verekedős játékokra kihegyezett bajnokságsorozatának. A következő rendezvényük augusztus 6-án kezdődik. Milyen érdekes az időzítés. Esélyes, hogy nemsokára egy firmware frissítéssel bejut a konzolba az újítás.

Forrás: PSL

PS5 Sony brevete un systeme de creation de tournois

 

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu