PlayStation bajnokságok: itt jöhet kapóra az EVO-kapcsolat

A PlayStation 5 hamarosan komoly tuningot kaphat a bajnokságos funkció megerősítésével.

 

Az amerikai szabadalmi-, és védjegyhivatal weboldalán felbukkant egy új PlayStation szabadalom a Sony-tól, és ezt a SegmentNext fedezte fel. Ebben a PlayStation 4-en jelenlevő Tournaments (Bajnokságok) funkcióról van szó, de ez erősebb formátumban lehet majd jelen a PlayStation 5-ön.

A szabadalom célja az, hogy a PlayStation 5 képes legyen bajnokságokat megrendezni olyan játékok számára, amik rendelkeznek multiplayer kapacitással, ám nincsen bennük bajnokságot lehetővé tevő funkció. A PlayStation Network valós időben figyelemmel követné a játékos teljesítményét, mielőtt frissítené az ő profilját, és azonosítaná a megfelelő játékosokat (akik továbbjutottak/kvalifikálták magukat), és a játékosok rangsorolása során generálná a mérkőzéseket. A többiek pedig képesek lennének a streamelés/közvetítés segítségével figyelemmel követni a mérkőzéseket. Olyan bajnokságokat is lehetne csinálni, ami több játékból állna.

A PlayStation Tournaments még 2016-ban rajtolt el a PlayStation 4-en. Az első bajnokságok lehetővé tették a játékosoknak, hogy jutalmakat nyerhessenek (PlayStation-kütyük, repicuccok), de mostanában már pénzt is lehetne nyerni (és emlékezzünk csak, hogy miről írtunk régebben: akár Bitcoinos fogadásra is lehetőségünk lehet…). Az Open Series tavaly bővítette a bajnokságokat, amik könnyebben hozzáférhetőbbé válhattak így, mert sokkal változatosabbm diverzívabb játékok esetében is be lehetett szállni a ringbe. Tekken 7, Auto Chess, Guilty Gear: Strive – ilyesmikre kell itt gondolni.

A szabadalom szerint pedig a játékosok, a fejlesztők, de még külsős, third-part cégek is képesek lennének bajnokságokat rendezni más játékosoknak, de akár csapatoknak is. Így kisebb mértékben egy baráti kör is képes lehet saját bajnokságokat megrendezni, a skála másik végén pedig a rendezvényszervezők a saját szabályzatukkal is képesek lesznek meccseket teremteni.

És akkor itt adjuk hozzá a végén a lehetséges EVO-kapcsolatot. A Sony Interactive Entertainment ugyanis az egyik tulajdonosa lett a világ legnagyobb verekedős játékokra kihegyezett bajnokságsorozatának. A következő rendezvényük augusztus 6-án kezdődik. Milyen érdekes az időzítés. Esélyes, hogy nemsokára egy firmware frissítéssel bejut a konzolba az újítás.

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu