Jön a Star Trek 4, Chris Pine stábja visszatér a WandaVision rendezőjével karöltve

MOZI HÍREK – A WandaVision rendezője, Matt Shakman fogja írni a következő Star Trek filmet, amelyben Chris Pine és az eredeti stáb is visszatér.

 

A következő Star Trek-film a WandaVision rendezőjével, Matt Shakmannel halad előre. A Deadline értesülései szerint Shakman most írta alá a szerződést a Paramount és a Bad Robot által vezetett J.J. Abrams következő, cím nélküli ST-filmjének rendezésére, miután többször is félresikerült a franchise következő filmjének megvalósítása. A hír nem sokkal azután érkezett, hogy a Shakman által vezetett WandaVision idén 23 Emmy-jelölést kapott.

Természetesen a legnagyobb kérdés, ami a legtöbb emberben felmerül az új Star Trekkel kapcsolatban, hogy vajon az előző filmek folytatásaként fog-e szolgálni. A Deadline szerint a tervek szerint a folytatásban a reboot-idővonal eredeti szereplőgárdája – Chris Pine vezetésével – tér vissza. A film forgatókönyvét Lindsey Beer és Geneva Robertson írta, a rendezői székben pedig Shakman fog ülni.

Bár a korábbi próbálkozások egy új S.T. fejlesztésére megrekedtek, a Matt Shakman rendezésében készülő változat esetében a terv az, hogy a gyártást felgyorsítsák. A szavak szerint a projekt forgatása a tervek szerint jövő tavasszal kezdődik. Egyelőre nem árultak el további részleteket a lehetséges cselekményről azon túl, hogy a tervek szerint Pine és a többi szereplő visszatér. Sajnos Anton Yelchin nem térhet vissza Pavel Chekov szerepében, mivel 2016-ban elhunyt, miután három Star Trek-filmben játszott.

Az utolsó Trek-film, ami a mozikba került, a 2016-os Star Trek Beyond volt. Az azóta eltelt években a Star Trek 4 megrekedt, mivel különböző filmesek érkeztek a fedélzetre, hogy aztán távozzanak, mielőtt a forgatás elkezdődhetett volna. Quentin Tarantino egy időben felvetette, hogy utolsó filmjeként egy R-kategóriás Treket rendezne. 2019-ben állítólag Noah Hawley-t szerződtették egy új Trek írására és rendezésére, de nem volt világos, hogy Pine és az eredeti szereplőgárda visszatér-e az új változathoz.

Márciusban újabb frissítés érkezett a franchise-zal kapcsolatban, amikor bejelentették, hogy Kalinda Vasquez (Star Trek: Discovery) a fedélzeten van, hogy egy újabb Star Trek-filmet írjon. Akárcsak ennél a Shakman részvételével készült projektnél, a Paramount Pictures a Bad Robottal közösen vállalta a produceri feladatokat. Egyelőre nem tudni, hogy ez a projekt Shakman filmjétől függetlenül még mindig fejlesztés alatt áll-e, bár a Deadline új jelentése szerint ez utóbbi lesz a következő Star Trek-film.

Matt Shakman mostanában leginkább a WandaVision producere és rendezője, különösen a sorozat nagy sikere és Emmy-jelölése után. Korábban olyan nagyszabású sorozatok epizódjait rendezte, mint az It’s Always Sunny in Philadelphia, a Fargo és a Trónok harca. Filmes munkássága jóval korlátozottabb, bár 2014-ben ő rendezte a Cut Bank című thrillert, amelyben Liam Hemsworth, Billy Bob Thornton és John Malkovich játszott.

A sci-fi unverzum világa a kis képernyőn is tovább bővül. A Star Trek: Discovery és a Star Trek: Picard című sorozatok új évadai jelenleg is készülnek a Paramount+ számára. Ennek ellenére a franchise talán már régóta esedékes, hogy visszatérjen a mozikba, így jó tudni, hogy a projekt újra sínen van a WandaVision tehetségével az élen.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu