A Szigorúan bizalmas 2 főszereplője Chadwick Boseman lett volna, de a Warner Bros. lemondott róla

MOZI HÍREK – A Fekete Párduc néhai sztárja is szerepelt a Szigorúan bizalmas 2 produkciós terveiben, amelyben Russell Crowe és Guy Pearce visszatérése is szerepelt, de a Warner Bros. elutasította.

 

Amikor Chadwick Boseman tavaly augusztusban elhunyt, mindenki tisztában volt vele, hogy a világot egy nagyszerű színésztől fosztották meg, talán az egyik legjobbtól, akit az idő adott. Úgy tűnik, hogy a Fekete Párduc sztárjából már többet láthattunk volna, ha a Russell Crowe-féle Szigorúan bizalmas című noir thriller tervezett folytatása megvalósult volna. A The Ringer riportjából kiderült, hogy Boseman szerepelt volna a Szigorúan bizalmas 2-ben, amelyben újra együtt dolgozhatott volna Brian Helgelanddel, az eredeti film rendezőjével, akivel Boseman már 2013-ban is együtt dolgozott a 42 című filmben.

A filmet a Warner Bros. elé terjesztették, Helgeland pedig megszerezte Russell Crowe és Guy Pearce beleegyezését, hogy mindketten újra eljátsszák a szerepüket. Boseman, Crowe és Pearce kombinációjával a főszereplők élén nehéz megérteni, hogy a stúdió miért nem volt hajlandó továbblépni a folytatással, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a folytatás történetének társszerzője James Ellroy, a Szigorúan bizalmas regényírója volt, aki egy új, az 1970-es években játszódó történetet dolgozott ki.

Az Szigorúan bizalmas hét jelölést és két győzelmet szerzett a 70. Oscar-díjátadón, Kim Basinger a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjjal, Helgeland és Curtis Hanson pedig a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscar-díjjal távozott. Bár a TIME magazin 1997 legjobb filmjének nevezte, a film a legjobb filmnek járó Oscar-díjról lemaradt a Titanic-kal szemben. Az eredeti film színvonala és az alapján, hogy ugyanaz a csapat jött össze a folytatáson dolgozni, ismét hihetetlennek tűnik, hogy a Warner Bros. nem érezte úgy, hogy ez egy olyan pálya lett volna, amivel érdemes lett volna továbblépni.

Bár Chadwick Bosemant mostanában széles körben ismerik a Marvel Moziverzumban Wakanda királyának, T’Challának a Fekete Párducban játszott szerepéről, amelyet összesen négyszer alakított, egy neo-noir thrillerben sem lett volna rossz, hiszen a 2019-es 22 Bridges-ben Andre Davis nyomozót alakította. Karakterformáló készségét pedig akkor mutatta meg, amikor James Brown szerepét vállalta el a Get On Upban, Thurgood Marshallét pedig a Marshallban. Legutóbbi szerepe a Ma Rainey’s Black Bottom című filmben elég volt ahhoz, hogy posztumusz Oscar-jelölést kapjon, amit vitatható módon Anthony Hopkins előzött meg, és a hangját még egyszer használni fogják a Marvel hamarosan megjelenő What If…? sorozatában, ami idén augusztusban kerül a Disney+-ra.

A gondolat, hogy a Szigorúan bizalmas 2 ilyen közel volt, és Bosemant elképzelni benne, egy igaz elveszett lehetőség, ami miatt a Warner Bros. azóta is biztosan veri a fejét a falba. Nem valószínű, hogy valaha is megtudjuk a valódi okot, amiért nem akarták zöld utat adni a Szigorúan bizalmas 2 projektnek, ezért áldás, hogy Chadwick Boseman számos más alakítással maradt ránk, ami minden bizonnyal azt jelenti, hogy az ő öröksége nem fog egyhamar feledésbe merülni. Csak az a kár ebben az esetben, hogy akár Marvel-rajongók vagyunk, akár nem, mindannyiunkban ott maradt a kérdés, hogy mi lett volna, ha?

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu