Menu

Hunyadi János, a legendás magyar hadvezér történetét dolgozza fel egy nemzetközi tévésorozat

MOZI HÍREK – Nagyszabású tévésorozat készül az egyik leghíresebb magyar hadvezérről: Hunyadi Jánosról egy ismetebb regényciklus alapján, “Rise of the Raven” címmel, David Cronenberg filmjeinek producere dolgozik rajta.

A Variety írt róla, hogy egy nagyszabású nemzetközi koprodukcióban készül egy tévésorozat Bán Mór 2008-ban indult, a Hunyadi-család történetét feldolgozó sikeres regényciklusából. A Rise of the Raven névvel ellátott sorozat főszereplője Mátyás király apja, a törökverő Hunyadi János lesz, a Nándorfehérvári diadal hadvezére, aki 1456-ban legyőzte a hatalmas oszmán sereget és megvédte Európát.. A sorozat producere: a magyar származású Robert Lantos David Cronenberg több filmjén is dolgozott: többek között az eXistenz-en, illetve a Gyilkos ígéreteken is. Lantos produkciós cége, a Serendipity Point Films nem egyedül, hanem többek között a Beta Film és a TV2 közreműködésével is dolgozik a sorozaton a Nemzeti Filmintézet támogatásával. Aki kicsit is járatos történelemben, az tudja, hogy cím a 15. századi erdélyi család nemesi címerén található fekete hollóra utal.

“Hunyadi János puszta bátorságának és leleményességének köszönhetően legyőzte az Oszmán Birodalom jóval nagyobb hódító seregét, ezáltal megvédte Európát. Az elmúlt tíz évben alkotótársaimmal azon dolgoztunk, hogy Bán Mór hihetetlenül erőteljes történelmi fikcióját egy 10 részes sorozatban adaptálhassuk” – nyilatkozta a projektről Lantos. A Beta Film tartalomgyártásért felelős vezetője, Koby Gal-Raday még azt tette hozzá, hogy szerinte Hunyadi története egy egyedülálló, epikus sztori, amely ma is időszerű a világon mindenhol.

Szintén magyar származású, kanadai filmes: George Mihalka lesz a Rise of the Raven showrunnere és az utolsó három rész rendezője. Mihalka akinek legismertebb filmje az 1981-es slasherhorror, a My Bloody Valentine. A rendező azt hangsúlyozta ki, hogy szerint a magyar hadvezér története azért is fontos, mert a bátorságról, szeretetről, kitartásról, szabadságharcról és a győzelemről szól. Mihalkán kívül a temesvári születésű Robert Dornhelm és Nagypál Orsi (Terápia, Nyitva) rendeznek még részeket a sorozatból.

A Rise of the Raven még a produkciós fázis legelején van, jelenleg is tart a szereplőválogatás. Producerként Krsko Tibor, Haza Cecília, Hazai Kinga, valamint Oliver Auspitz és Andreas Kamm részt vesznek a sorozat készítésében. Káel Csaba, a magyar filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, azt állítja, hogy a kormány 6,9 milliárd forinttal támogatja a projektet, a Nemzeti Filmintézet pedig saját keretéből 3,6 milliárd forint támogatást nyújt neki.

Forrás: Variety

 

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu