Jim Ryan: „a játékosok csak a legjobb játékokra emlékeznek”

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója kijentette: „a régebbi játékokkal senki sem játszik, nincs értelme a visszamenőleges támogatásnak”…

 

Ryan tényleg ezt nyilatkozta a kínai TMPostnak egy interjúban. Itt kiemelte, hogy szerinte jobb várni egy remek játékra, mint egy megsürgetett, de nem annyira jó termékre. Ha ez egy kiemelkedő minőségű alkotás, akkor a játékosok szerinte akár egy folytatást is igényelhetnek, amit akár meg is vásárolhatnak, ha az elkészül. De ha egy többnyire csak „OK” minőségű játékról van szó, akkor az iránt Ryan szerint nem sokan érdeklődnek, és így a folytatásra sem mutatkozna sok igény.

Jim Ryan hozzátette, hogy a pénzügyi és a termékportfólióhoz kötött megfontolásaik miatt bizonyos stúdiókra nyomást helyeznek, hogy egy meghatározott időre egy elvárt terméket elkészítsenek (magyarul: túl sok pénzt öltek bele, kell, hogy valamit kiadjanak…). De általában nem ez a helyzet: a legjobb játékokat akarja Ryan kiadni. És ezért nem nagyon tart attól, hogy a Gran Turismo 7-et és a God of War: Ragnarokot (utóbbi címe nem hivatalos; mindkét játék PlayStation 5-re és PlayStation 4-re is készül) áttette 2022-re. Ryan a God of War folytatását „valamikor jövőre” látná a boltokban, így talán az év első felében, vagy a nyáron jelenhet meg.

Az interjúban arról is beszél, hogy a PlayStation Studios csapatai tipikusan nagyobb játékokat készítenek, de a partnereikkel együtt is működnek a kisebb játékok megvalósítása céljából. Az indie stúdiókkal is szorosan dolgoznak, hogy a fejlesztés, a finanszírozás és a marketing esetében is valamilyen támogatást adhasson a Sony nekik. Ezek a csapatok Ryan szerint többnyire 10-20 főből állnak.

Jim Ryan úgy gondolja, hogy ha ezeket a kisebb stúdiókat megsegíti, akkor a jövőbeli projektek megszületésében támogathatja őket, és a kapcsolat is jó lehet velük. Így akár a következő generációs AAA fejlesztők egyikévé is válhatnak. Talán 5-10 éven belül más kapcsolat alakulhat ki ezekkel a csapatokkal.

A csak a legjobb játékokra emlékszünk gondolattal nem értünk egyet. A rosszabb alkotások is megmaradhatnak az emlékezetünkben…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu