Menu

Resident Evil: Village: PC-n a tört verzió jobban fut a legálisnál!? [VIDEO]

Most már nyugodtan kimondhatjuk: hiába van egy kifejezetten erős masina az asztalunk alatt, a Capcom ezt alaposan elbaltázta a Resident Evil: Village-ben.

 

A Resident Evil 8-ként is nevezhető kelet-európai kalandozás cross-gen játékként jött, de a PC-sek sem maradtak ki belőle. A PC-sek nem csak Denuvót kaptak a játékba (aminek így exéje jelentősen megnőtt, ami cserébe a memóriaigényt, továbbá a processzor terhelését is megemeli), hanem ezen felül egy plusz másolásvédelmi rendszert is kaptak, amit a japán stúdió a Denuvo VM-jébe (virtuális masinájába) integrált.

Ha PC-n játszottunk a játékkal, nagy eséllyel mindenkinek feltűnt, hogy például a Lady Dimitrescu lányai ellen zajló küzdelmek során a frame rate alaposan bezuhant, vagy amikor egy ellenfelet legyőztünk, akkor is jelentősen megtorpant a játék, függetlenül a konfigunktól. Eddig ezzel kapcsolatban a Denuvót gyaníthattuk ludasként, de most már biztos, hogy nem ez a hibás érte (nem baj, az Irdeto anti-tamper rendszere így is megemeli a gépigényt, plusz ugye ennek „haza is kell telefonálnia”, ami a játékmegőrzés esetében okozhat később súlyos problémákat, és ez ellen talán az Xbox-vezér Phil Spencernek is fel kéne lépnie).

De az Empress néven futó cracker feltörte a Resident Evil: Village-et. Ennek NFO-jában leírta, hogy az összes játékon belüli akadozás ki lett javítva, mert a Capcom DRM-je az ellenfelek legyőzéséhez kapcsolódtak, ő pedig deaktiválta azokat. (A Denuvo továbbra is a játékban van, de az is hatástalanítva lett.) Ebből a változatból viszont egy másik hiba jött elő. Egyes animációk hiányoztak! Ezt Empress kijavította, mert ezt nem így tervezte. Tehát most a kalóz változat jobb élményt kínál, mint a legális Steam verzió.

És itt jön a kegyelemdöfés: a Digital Foundry is elemezte a tört verziót, és súlyos eredményre jutott: az Empress által módosított Resident Evil: Village jobban fut, mint a legális kiadás. És ebből egy videó is látható lent. Erre nyugodt szívvel mondhatjuk: ilyesminek nem lenne szabad bekövetkeznie… Szóval, a Capcom reagált az Eurogamernek: „A csapat dolgozik egy patchen, hogy a PC-s teljesítménybeli problémákat orvosolja. Több részlet hamarosan.” Vegyék ki a Denuvót és a DRM-et a játékból…

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu