Resident Evil: Village: PC-n a tört verzió jobban fut a legálisnál!? [VIDEO]

Most már nyugodtan kimondhatjuk: hiába van egy kifejezetten erős masina az asztalunk alatt, a Capcom ezt alaposan elbaltázta a Resident Evil: Village-ben.

 

A Resident Evil 8-ként is nevezhető kelet-európai kalandozás cross-gen játékként jött, de a PC-sek sem maradtak ki belőle. A PC-sek nem csak Denuvót kaptak a játékba (aminek így exéje jelentősen megnőtt, ami cserébe a memóriaigényt, továbbá a processzor terhelését is megemeli), hanem ezen felül egy plusz másolásvédelmi rendszert is kaptak, amit a japán stúdió a Denuvo VM-jébe (virtuális masinájába) integrált.

Ha PC-n játszottunk a játékkal, nagy eséllyel mindenkinek feltűnt, hogy például a Lady Dimitrescu lányai ellen zajló küzdelmek során a frame rate alaposan bezuhant, vagy amikor egy ellenfelet legyőztünk, akkor is jelentősen megtorpant a játék, függetlenül a konfigunktól. Eddig ezzel kapcsolatban a Denuvót gyaníthattuk ludasként, de most már biztos, hogy nem ez a hibás érte (nem baj, az Irdeto anti-tamper rendszere így is megemeli a gépigényt, plusz ugye ennek „haza is kell telefonálnia”, ami a játékmegőrzés esetében okozhat később súlyos problémákat, és ez ellen talán az Xbox-vezér Phil Spencernek is fel kéne lépnie).

De az Empress néven futó cracker feltörte a Resident Evil: Village-et. Ennek NFO-jában leírta, hogy az összes játékon belüli akadozás ki lett javítva, mert a Capcom DRM-je az ellenfelek legyőzéséhez kapcsolódtak, ő pedig deaktiválta azokat. (A Denuvo továbbra is a játékban van, de az is hatástalanítva lett.) Ebből a változatból viszont egy másik hiba jött elő. Egyes animációk hiányoztak! Ezt Empress kijavította, mert ezt nem így tervezte. Tehát most a kalóz változat jobb élményt kínál, mint a legális Steam verzió.

És itt jön a kegyelemdöfés: a Digital Foundry is elemezte a tört verziót, és súlyos eredményre jutott: az Empress által módosított Resident Evil: Village jobban fut, mint a legális kiadás. És ebből egy videó is látható lent. Erre nyugodt szívvel mondhatjuk: ilyesminek nem lenne szabad bekövetkeznie… Szóval, a Capcom reagált az Eurogamernek: „A csapat dolgozik egy patchen, hogy a PC-s teljesítménybeli problémákat orvosolja. Több részlet hamarosan.” Vegyék ki a Denuvót és a DRM-et a játékból…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu