Tetris Effect: Connected: hamarosan több platformon is megjelenik

A Tetris Effect: Connected az egyik legkomolyabb Tetris-játék (amit talán csak a Game Boy nyitócíme, illetve a Tengen elképzelése tud megközelíteni) bővített kiadása nemsokára befejezi Xbox-exkluzivitását.

 

Mizuguchi Tetsuya 2018-ban nagyot dobott a PlayStation VR-t is támogató Tetris Effecttel: a többek között a Rezen is dolgozó illető nyugtató, egyben magát játszató alkotást tett az asztalra, ami aztán PC-re, illetve Oculus Questre is kijött. Ennek bővített verziója, ami Connected alcímmel debütált tavaly novemberben az Xbox konzolokon és a Microsoft Store-on, nemsokára akár VR-ban is játszható lesz, közölte az Enhance Games.

A PlayStation 4-en, az Epic Games Store-on, a Steamen és az Oculus Questen is ingyenes frissítésként Tetris Effect: Connecteddé fog változni az alapkiadás. A Steamen 25%-os kedvezménnyel lesz elérhető a megjelenés utáni két hétig, plusz így extrákhoz is hozzá lehet jutni: a Digital Deluxe DLC is ugyanis Hydelictől hét dalt tartalmaz a soundtrackből (köztük az előrendelői bónuszként PlayStation 4-en és az Epic Games Store-on is ott levő Connected (Yours Forever), és mellé hét Tetris Effect profilkép és tizenegy 4K felbontású PC-s háttérkép is jár, szintén a játék tematikájában. Az Xbox Series, Xbox One, Microsoft Store verzió pedig szintén frissül, mégpedig cross-platform multiplayerrel!

Így platformtól függetlenül (és még Xbox Game Passon is) egymással is játszhatunk, vagy akár nézhetünk is másokat (Spectator mód, csak Friend Match esetén, 4-6 plusz játékos nézhet és használhat emojikat valós időben), PAL és Slow sebességmódok is érkeznek (előbbi csak a Classic Score Attack, illetve Friend/Local módokban megy, 50 FPS, gyorsabb vízszintes mozgatás és blokkejtő tempó; utóbbi csak a Zone Battle, Friend/Local meccsekben megy, ez pedig mindent belassít), az Oculus Quest 2 headsettel rendelkezők pedig új teljesítménnyel vagy felbontással kapcsolatos opciókra számíthatnak.

A PlayStation 4-en Remote Play is érkezik, továbbá mindegyik portban Skill Rating (SR) reset érkezik, hogy a matchmaking újrakalibrálható legyen. A jelenlegi pontszámot a játék weboldala meg fogja őrizni. De beszéljünk egy keveset még a cross-playről: Friend Match módban egyszerűen, egy négy számjegyű szobaazonosító kóddal (Room ID) csatlakozhatunk, és a például Twitchen közvetített játékok esetén ki is lehet kapcsolni ennek ábrázolását. A ranked meccsekben a cross-platform megközelítés megnöveli a játékostábort, de a platformok nem közösködnek az achievementekben és a szintlépésekben.

A Tetris Effect: Connected augusztus 18-án startol el PlayStation 4-en, Oculus Questen, Steamen és Epic Games Store-on. Akinek az alapjáték megvan már, nem kell fizetnie érte.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu