Partneri kapcsolat alakul a Sony és a Netflix között?

A Netflix lassan be akarja tenni a lábát a játékiparba is, de úgy tűnik, hogy valami történhet a kulisszák mögött a Sony-val is.

 

A Netflix nem viccel: nem véletlenül vette fel alkalmazásába Mike Verdu-t (ex-Electronic Arts, Zynga, Oculus), hogy ő legyen a cég videojátékos szekciójának a főnöke. A pletykák szerint az előfizetéses szolgáltatás már a jövő év elején is elkezdhet játékokat kínálni, és itt kell említést tennünk arról, hogy ebben a Netflix partnere nem más lehet, mint a Sony.

Steve Moser, egy adatbányász a Twitteren osztotta meg, hogy mit is talált: a Netflix játékos elemének jelenleg cápa (Shark) a kódneve, és ennek logója a lenti harmadik képen látható. A cápauszony érdekes választás (az egyre közelítő cápauszony alá el lehet képzelni azt a bizonyos fenyegető zenét), de a furcsaság az, hogy a Netflix iOS appjában van két érdekes kép, és itt már erősen gyanakodhatunk.

Az első kép a Ghost of Tsushimát ábrázolja (ennek Director’s Cut változata augusztus 20-án érkezik PlayStation 5-re és PlayStation 4-re), a második pedig a DualSense kontrollereket mutatja (lásd második és negyedik kép lent). Ezek csak nem véletlenül jutottak be az appba. Ez hosszabb távon lehet érdekes, már ha a Netflix és a Sony tényleg közös platformot alapít…

A Microsoftnak ugyanis egyre népszerűbb a havidíjas szolgáltatása, az Xbox Game Pass, amivel az előfizetésünkért cserébe sok játékot letölthetünk helyi játékra (de az Ultimate kategóriájú előfizetéssel a felhőből is játszhatunk Magyarországon is), és ugye a Sony nem rendelkezik ehhez hasonló megoldással (a PlayStation Now ugyanis csak felhőből enged játszani). Ha valóban megvalósul a Sony és a Netflix közös platformja, akkor ezzel a redmondi cég komoly ellenlábast kaphat.

Mindez persze még nem hivatalos, és még azt sem tudjuk, hogy a Netflix miként akar játékokkal erősíteni. A letöltés vagy a streamelés között ugyanis sok különbség van technológiailag is.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu