Menu

Partneri kapcsolat alakul a Sony és a Netflix között?

A Netflix lassan be akarja tenni a lábát a játékiparba is, de úgy tűnik, hogy valami történhet a kulisszák mögött a Sony-val is.

 

A Netflix nem viccel: nem véletlenül vette fel alkalmazásába Mike Verdu-t (ex-Electronic Arts, Zynga, Oculus), hogy ő legyen a cég videojátékos szekciójának a főnöke. A pletykák szerint az előfizetéses szolgáltatás már a jövő év elején is elkezdhet játékokat kínálni, és itt kell említést tennünk arról, hogy ebben a Netflix partnere nem más lehet, mint a Sony.

Steve Moser, egy adatbányász a Twitteren osztotta meg, hogy mit is talált: a Netflix játékos elemének jelenleg cápa (Shark) a kódneve, és ennek logója a lenti harmadik képen látható. A cápauszony érdekes választás (az egyre közelítő cápauszony alá el lehet képzelni azt a bizonyos fenyegető zenét), de a furcsaság az, hogy a Netflix iOS appjában van két érdekes kép, és itt már erősen gyanakodhatunk.

Az első kép a Ghost of Tsushimát ábrázolja (ennek Director’s Cut változata augusztus 20-án érkezik PlayStation 5-re és PlayStation 4-re), a második pedig a DualSense kontrollereket mutatja (lásd második és negyedik kép lent). Ezek csak nem véletlenül jutottak be az appba. Ez hosszabb távon lehet érdekes, már ha a Netflix és a Sony tényleg közös platformot alapít…

A Microsoftnak ugyanis egyre népszerűbb a havidíjas szolgáltatása, az Xbox Game Pass, amivel az előfizetésünkért cserébe sok játékot letölthetünk helyi játékra (de az Ultimate kategóriájú előfizetéssel a felhőből is játszhatunk Magyarországon is), és ugye a Sony nem rendelkezik ehhez hasonló megoldással (a PlayStation Now ugyanis csak felhőből enged játszani). Ha valóban megvalósul a Sony és a Netflix közös platformja, akkor ezzel a redmondi cég komoly ellenlábast kaphat.

Mindez persze még nem hivatalos, és még azt sem tudjuk, hogy a Netflix miként akar játékokkal erősíteni. A letöltés vagy a streamelés között ugyanis sok különbség van technológiailag is.

Forrás: WCCFTech

E6Vkp cXMAIEw7p

E6Vkp eXsAYZV3v

E6Vkp dXMAQsaEv

E6Vkp

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu