Elege van a zaklatott Ubisoft alkalmazottaknak: kollektív pert indítottak a cég ellen!

Egy francia szakszervezeten, A Solidaires Informatique azt állítja, hogy a kiadó eltűrte a szexuális zaklatást, a HR-alkalmazottak fedezték a zaklatókat, ezér kollektív pert indítottak a játékkiadó cég ellen.

 

A francia Solidaires Informatique szakszervezet ma bejelentette, hogy kollektív keresetet nyújtott be a Ubisoft ellen intézményes szexuális zaklatás vádjával.

A szakszervezet közölte, hogy a keresetet tegnap nyújtotta be egy francia bírósághoz. Először egy évvel ezelőtt jelentette be a keresetindítási szándékát, amikor a Ubisoft különböző magas rangú vezetői ellen vádak hulláma indult.

Úgy véli, hogy a kiadó bűnös abban, hogy „olyan rendszert hozott létre, tartott fenn és erősített meg, amelyben a szexuális zaklatást eltűrik, mert a vállalat számára jövedelmezőbb a zaklatók helyben tartása, mint az alkalmazottak védelme”.

A Solidaires Informatique a kereset célpontjainak Serge Hascoët kreatív igazgatót, Cécile Cornet HR-vezetőt, Tommy François-t, a kiadó munkatársát és Yves Guillemot vezérigazgatót nevezi meg, valamint Hascoët asszisztensét és a HR-csapat több más tagját. Hascoët és François a viselkedésükkel kapcsolatos vizsgálatokat követően távozott a cégtől. Cornet eredetileg lemondott a szerepéről, de a kiadónál maradt. LinkedIn-profilja szerint márciusban váltak meg útjai a Ubisofttal. A Solidaires Informatique szerint Guillemot-t azért nevezték meg, mert a vezérigazgatót felelősségre kell vonni azért, ami a vállalatnál történik. A fent említett személyek közül csak Guillemot maradt a cégnél és ugyanabban a pozícióban.

A szakszervezet azt mondja, hogy továbbra is szeretné, ha más, a Ubisoft vagy annak alkalmazottai által bántalmazott személyek is tanúskodnának vagy aláírnák a keresetet. Azt mondta, hogy fedezi az ezzel járó összes jogi költséget, és nem követeli meg, hogy a résztvevő személyek a szakszervezet tagjai legyenek.

Amikor a Ubisoft képviselőjét kommentárért megkerestük, azt mondta: „Nem rendelkezünk további részletekkel a Ubisoft ellen benyújtott keresettel kapcsolatban”, és Guillemot májusi nyilatkozatára hivatkozott, amelyben azt mondta, hogy „jelentős előrelépés” történt az állítások felbukkanása óta.

Forrás: GameIndustryBiz

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu