Alakul a konzolverseny az Xbox Series és a PlayStation 5 között?

Az amerikai NPD csoport közzétette júniusi elemzését az észak-amerikai régióról, és itt bizony nem a PlayStation 5 nyert.

 

A játékosok 4,9 milliárd dollárt (közel 1470 milliárd forintot) költöttek a júniusi hónapban, ami az egy évvel korábbi adathoz képest 5%-os növekedésnek tekinthető, és mivel a tavalyi számokat erősen felfelé tolta a pandémia, ez meglepően erős eredménynek nevezhető. Példányszám tekintetében bár a Nintendo Switch (itt értelemszerűen az alapmodellt, illetve a Nintendo Switch Lite-ot is bele kell számolni) nyert, a termelt dollárok tekintetében az Xbox Series páros húzta be a hónapot!

Nem tudjuk pontosan, hogy ezt a Microsoft hogyan hozta össze: lehet, hogy a redmondiak konzoljaiból egyszerűen csak több készül, mint a PlayStation 5-ből. Ezért érdemes lesz a júliusi eredményt is majd megvizsgálni: ha ott is a Microsoft győzedelmeskedik, akkor egy piaci verseny kezd kiéleződni köztük és a Sony között…

Íme a havi top 20-as lista, amit viszont a Sony húzott be, de a Nintendo új exkluzívja is felfért a dobogóra, igaz, az évi fejőstehén, a Call of Duty így előtte végzett:

 

  1.         Ratchet & Clank: Rift Apart
  2.         Call of Duty: Black Ops Cold War
  3.         Mario Golf: Super Rush
  4.         MLB The Show 21
  5.         Scarlet Nexus
  6.         Resident Evil: Village
  7.         Mario Kart 8 Deluxe
  8.         Minecraft
  9.         Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  10. Mortal Kombat 11
  11. Animal Crossing: New Horizons
  12. Call of Duty: Modern Warfare
  13. Super Smash Bros. Ultimate
  14. Assassin’s Creed: Valhalla
  15. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury
  16. Mass Effect: Legendary Edition
  17. Tony Hawk’s Pro Skater 1 & 2
  18. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  19. Pokemon Sword & Shield
  20. Sea of Thieves

 

A 2021-es év első fele után pedig így áll az összesített lista. Az új Call of Duty mellett nagy eséllyel a Halo Infinite is fel fogja majd borítani a top 10-et:

 

  1.         Call of Duty: Black Ops Cold War
  2.         Resident Evil: Village
  3.         MLB The Show 21
  4.         Super Mario 3D World + Bowser’s Fury
  5.         Spider-Man: Miles Morales
  6.         Monster Hunter: Rise
  7.         Mario Kart 8 Deluxe
  8.         Assassin’s Creed: Valhalla
  9.         Outriders
  10. Minecraft

 

Azért itt érdekes megfigyelni, hogy platformexkluzívként a Nintendo jobb helyen áll (az MLB The Show, a Sony baseballjátéka ugyanis idén már MULTIPLATFORM lett!)…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu