Menu

Jim Ryan: „bátorság és anyagi kockázat kell az új IP-khez”

Jim Ryan kommentje, ami legalább sokkal érdekesebb, mint a nemrég általunk is taglalt „a játékosok csak a legjobb játékokra emlékeznek” nyilatkozata…

 

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnöke és vezérigazgatója a kínai TMPostnak adott interjújában azt mondta, hogy az új IP-k (szellemi tulajdonok, angolul intellectual properties, ennek rövidítése) nem csak a Sony számára létfontosságú, hanem en bloc a szórakoztató iparnak is kihangsúlyozottan fontos az ilyen újítás, és bár ez egy nehéz folyamat, Ryan szerint a PlayStation ebben szerencsés volt.

A SIE-főnök két példát említett meg: a Guerrilla Gamestől a Horizon Zero Dawn-t (ennek folytatása, a Horizon Forbidden West talán idén megjelenik PlayStation 5-re és PlayStation 4-re… de lehet, hogy csak 2022-es rajt lesz), illetve a Sucker Punchtól a Ghost of Tsushimát (aminek Director’s Cut újrakiadása augusztus 20-án jön PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, főszerepben az új, Iki-szigettel). Szerinte az anyagi kockázatvállalás és a nagy bátorság fontos az új IP-k létrehozásához. A Days Gone is jól teljesített szerinte (akkor miért nem lesz folytatása?), és kiemelte, hogy a PlayStation VR-os Astro Bot Rescue Mission is jó eredményeket mutatott fel.

Ryan örül, hogy az utóbbi pár évben új IP-ket tudtak teremteni, és ha a stúdióik jól teljesítenek, akkor megvan a bizalom az irányukba, és ez idővel növekedni fog. így sokkal könnyebb lesz nekik megengedni a kockázatvállalást. A stúdiókkal való kapcsolatot egy egészséges ciklusnak, körnek nevezte. Termékek kellenek, amikhez befektetés szükséges, és ezekhez kockázatvállalásra van szükség. A kör másik végén pedig a PlayStation Studios játékipari reputációja található.

A Sony több külsős, third-party stúdióval közösködni fog: az ex-Ubisoft (Assassin’s Creed) és ex-Electronic Arts Motive (Star Wars: Battlefront II) Jade Raymond a Haven Studiosnál, illetve a korábbi Call of Duty-fejlesztőknél, a Deviation Gamesnél is készül valami új IP. Hogy pontosan mik, ezekre még várnunk kell még egy keveset…

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu