Jim Ryan: „bátorság és anyagi kockázat kell az új IP-khez”

Jim Ryan kommentje, ami legalább sokkal érdekesebb, mint a nemrég általunk is taglalt „a játékosok csak a legjobb játékokra emlékeznek” nyilatkozata…

 

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnöke és vezérigazgatója a kínai TMPostnak adott interjújában azt mondta, hogy az új IP-k (szellemi tulajdonok, angolul intellectual properties, ennek rövidítése) nem csak a Sony számára létfontosságú, hanem en bloc a szórakoztató iparnak is kihangsúlyozottan fontos az ilyen újítás, és bár ez egy nehéz folyamat, Ryan szerint a PlayStation ebben szerencsés volt.

A SIE-főnök két példát említett meg: a Guerrilla Gamestől a Horizon Zero Dawn-t (ennek folytatása, a Horizon Forbidden West talán idén megjelenik PlayStation 5-re és PlayStation 4-re… de lehet, hogy csak 2022-es rajt lesz), illetve a Sucker Punchtól a Ghost of Tsushimát (aminek Director’s Cut újrakiadása augusztus 20-án jön PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, főszerepben az új, Iki-szigettel). Szerinte az anyagi kockázatvállalás és a nagy bátorság fontos az új IP-k létrehozásához. A Days Gone is jól teljesített szerinte (akkor miért nem lesz folytatása?), és kiemelte, hogy a PlayStation VR-os Astro Bot Rescue Mission is jó eredményeket mutatott fel.

Ryan örül, hogy az utóbbi pár évben új IP-ket tudtak teremteni, és ha a stúdióik jól teljesítenek, akkor megvan a bizalom az irányukba, és ez idővel növekedni fog. így sokkal könnyebb lesz nekik megengedni a kockázatvállalást. A stúdiókkal való kapcsolatot egy egészséges ciklusnak, körnek nevezte. Termékek kellenek, amikhez befektetés szükséges, és ezekhez kockázatvállalásra van szükség. A kör másik végén pedig a PlayStation Studios játékipari reputációja található.

A Sony több külsős, third-party stúdióval közösködni fog: az ex-Ubisoft (Assassin’s Creed) és ex-Electronic Arts Motive (Star Wars: Battlefront II) Jade Raymond a Haven Studiosnál, illetve a korábbi Call of Duty-fejlesztőknél, a Deviation Gamesnél is készül valami új IP. Hogy pontosan mik, ezekre még várnunk kell még egy keveset…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu