Menu

Jim Ryan: “A játékipar a játékosok idejéért küzd, nem a termékek között van versengés”

Ezt a kommentet érdemes megfontolni, és mivel ezt a játékipar egyik legbefolyásosabb személye, Jim Ryan nyilatkozta, talán nem is légből kapott gondolat ez.

 

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója kínai interjúját mostanában többször is szemléztük, de mivel olyan tartalmas iromány lett az, talán nem is árt még Garfield legutáltabb napján, egy hétfőn is ezzel foglalkozni, ugyanis ezúttal van egy olyan gondolat benne, ami elgondolkodtatónak mondható (és nem pedig röhögést kelt bennünk, mert ilyet is megejtett a Sony-főnök…).

Szóval Ryan azt mondja, hogy több létező PlayStation IP-t próbáltak mobilra ültetni. Szerinte ez egy jó mód arra, hogy több eltérő játékoscsoporthoz elvihessenek termékeket, és így a fiatalabb korosztályt is meg tudják szólítani (mert nekik azért olcsóbb mulatság valami okostelefon megvásárlása, mint mondjuk egy Nintendo Switch Lite).

A PlayStation brandnek Ryan szerint egy nagy játékosbázisa van: több mint száz millióan vannak PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön, és bár ez egy termetes adatnak tekinthető, figyelmet kell szánni arra, hogy a játékosok mennyi idővel rendelkeznek. A SIE vezetője ugyanis úgy látja, hogy például a Microsofttal és a Nintendóval a szabadidőért küzdenek egymással, és nem közvetlenül a termékeik között zajlik a verseny, ugyanis mindenkinek korlátozott ideje van a játékra, és minden szórakoztatási forma emiatt vetélytársnak nevezhető.

A PlayStationnel való játék csak egy opció, mint ahogy az is, hogy valaki egyszerűen elballag a moziba, mondja Ryan. Ezért kell hangsúlyt fektetni arra, hogy a Sony által biztosított szórakoztatás (vagy inkább annak formátuma, azért itt érdemes lenne pontosítani…) érdekfeszítő és attraktív (azaz be tudja vonzani a közönséget).

És amit itt Ryan mondott, viszonylag közel is van ahhoz, amit korábban az Xbox-vezér Phil Spencer nyilatkozott, ugyanis ő azt mondta, hogy a Microsoft már nem tekinti riválisának a Sony-t a hagyományos értelemben (és itt nem azért mondta ezt, mert a két cég közösen dolgozik felhős/streameléshez szánt technológián).

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu