Hallatlan indoklás az Electronic Arts sportjátékainak elavult PC-s portjai mögött

Igen, sportjátékaI, többes számmal: nem csak a FIFA lesz másodlagos az Electronic Arts szemében PC-n, hanem a Madden NFL is, így a futball európai és amerikai kiadása is elhanyagolt állapotban fog kijönni Steamen és Originen.

 

A FIFA 22 bejelentésekor már írtuk, hogy a HyperMotion mozgásdigitalizálás (motion capture) és a 8,7 millió képkockából válogató algoritmus PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen és Google Stadián ott lesz, PC-n pedig nem. Aztán volt egy olyan csúnya húzása a kiadónak, hogy eredetileg mindössze egyetlen PC-n lehetett volna aktiválni a FIFA 22-t, de ettől kihátráltak, mert ez „hiba” volt, de ez inkább tűnt tesztnek, hogy később, csendben mégis így, fogyasztóellenes módon adják ki a játékaikat.

A PCGamer rákérdezett az Electronic Artsnál arra, hogy mégis mi a csudáért hagyják ki a next-gen verziót a PC-n, ami tavaly még megérthető volt, idén már egyáltalán nem. Itt szó szerint lefordítva közöljük a kiadó válaszát:

„A HyperMotion technológia és az Immerzív Meccsnap  funkciók PC-re elhozása megnövelte volta a rendszerigényeket, és így a játékosok jelentős részének nem lett volna lehetősége futtatni a játékot. Ez hatalmas mértékben hatott volna a PC-s közösségre, ami évről-évre élvezi a FIFÁt, és sok játékos kimaradt volna, vagy fel kellett volna frissíteni a gépeiket, hogy játszhassanak. Alig várjuk, hogy mindegyik PC-s játékosunk átélhesse a játékmenetbeli fejleményeket és az innováció új szezonját a FIFA 22-ben.” Ezt válaszolta a kiadó, ami hasonlóan cselekszik a Madden NFL 22 PC-s portjával.

A PC-sek nem a FIFA legnagyobb platformján játszanak, és inkább kiadnak egy elavult verziót a játékból ahelyett, hogy az erősebb géppel rendelkező játékosok ki is tudják használni a konfigjukban rendelkező teljesítményt, és nem biztos az, hogy a HyperMotion tényleg a játékmenet során hozza létre az animációkat, mert ez lehet, hogy csak PR-szöveg, és a bejelentő trailerből semmi nem jött át a remegő kezű kamerán kívül.

És ne felejtsük, hogy például a kevert küzdősport (UFC) játékadaptációi már négy résznél tartanak az Electronic Arts alatt (akik egyre többet és többet keresnek az Ultimate Teamből), PC-n egyetlen részt sem adtak ki belőle. Ki lehet mondani: a sportjátékaik tekintetében a PC-sek háttérbe szorultak.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu