Agatha Christie – Hercule Poirot: The First Cases: a Microids a Frogwares-t másolja [VIDEO]

Nem vicc: miközben az ukrán Frogwares Sherlock Holmes kalandjainak kezdetéből készít játékadaptációt, úgy a Microids megbízásából a Blazing Griffin ugyanezt fogja előhozni, csak Agatha Christie karakterével, Poirot-val…

 

Egy multiplatform játék lesz a Agatha Christie – Hercule Poirot: The First Cases, ami a kiadó közleménye szerint első alkalommal mutatja be, hogy Poirot első ügyei miként zajlódtak, ugyanis ilyesmire eddig még nem volt példa. Így Hercule Poirot egy fiatal rendőr és nyomozó lesz a háború előtti Belgiumbanm és a Microids szerint a Blazing Griffin egy érdekfeszítően eredeti történetet teremtett, ami az ismerős világra és karakterre építkezik. Agatha Christie műveinek rajongói gyorsan fel fogják ismerni a történeteiből származó kulcselemeket.

A nagy befolyással rendelkező Van den Bosch család meghívja a még zöldfülő Hercule Poirot-t. A família az összejövetelen bemondja, hogy a lányukat eljegyezték, de a vendégek között feszültség keletkezik, mivel egy hóvihar lecsap a városra, és mindenki a kastélyban ragad. Ekkor jön a bűncselekmény: valaki végez az egyik vendéggel, és így a jó helyen, jó időben levő nyomozó kapásból nyomozni kezd.

Itt még van mit bizonyítania Poirot-nak, akinek az agysejtjeit alaposan ki kell használnia, hogy a lelki térképünkön megfelelően kapcsoljuk egymáshoz a nyomokat. Ezzel a képletes térképpel ábrázolhatjuk, hogy szerintünk mi történhetett, hiszen így egymáshoz kötjük a fontos elemeket, és így juthatunk a talán megfelelő következtetésre.

Érdemes lesz kihallgatni mindegyik gyanúsítottat, mert a tudtuk nélkül kinyerhetünk belőlük fontos információkat. Meg kell figyelnünk a gyanús viselkedésüket, és közben fény derül a belga felsőosztály sötét titkaira és belső rivalizálására. A kastély pedig tele lesz elásott rejtélyekkel, így nem csak a gyilkos kilétének kiderítése lesz az egyedüli megoldandó puzzle.

Az Agatha Christie – Hercule Poirot: The First Cases szeptember 28-án érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, és PC-re (ezen belül is Steamre). Itt nagy eséllyel nem lesz halasztás.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu