PlayStation 5-exkluzív, élő szolgáltatásos játékon dolgozik Jade Raymond?

A Ubisoftnál az Assassin’s Creed és a Splinter Cell felett (is) bábáskodó, majd később az Electronic Arts Motive-nál és a Google Stadiánál is megforduló Jade Raymond állítólag egy live service (élő szolgáltatásos) játékon dolgozik az új munkahelyén, a Haven Studiosnál.

 

Egy olasz weboldalon, a Multiplayeren bukkant fel egy névtelen forrásból az a pletyka, hogy a Sony kérésére egy olyan üzenetet küldtek ki neki, amiben a Haven Studioshoz keresnek embereket. Ez persze gyorsan megkérdőjelezhető, mert nem hallottunk még megbízhatóbb forrásból ezt megerősítő gondolatokat.

Mindenesetre az üzenet annyit írt, hogy a fejvadász a Haven Gamesnek (?) dolgozik, ami egy montreal-i stúdió. Ezt ugye Jade Raymond vezeti és a Sony Interactive Entertainment finanszírozza. Az üzenet ezután kitért Raymond történelmére (Assassin’s Creed, Watch Dogs), majd egy furcsaság, ami a magyar nyelvben nem probléma, de angolul már igencsak az.

Jade Raymondot ugyanis férfi névmással (he) nevezte meg a névtelen személy a megfelelő női névmás (she) helyett. Nem tudjuk pontosan, hogy milyen beosztásba keres valakit, de annyi azért biztos, hogy új, eredeti IP készül a stúdióban, és ez egy „Sony-exkluzív GaaS Online” lesz, ami megint csak furcsa fogalmazás. Ez annyit takar, hogy PlayStation 5-exkluzív játék, mint szolgáltatás (game-as-a-service, GaaS) modellű online terméken dolgozik Raymond.

Persze lehet, hogy a fordítások közepette keletkeztek ezek a hibák (lehet, hogy francia nyelvű volt az eredeti poszt, amit a Multiplayer olaszra ültetett át, mi pedig az angolt emeltük át magyarra…), de júniusban a Havennek volt már egy olyan álláshirdetése, amiben megemlítették, hogy a még névtelen játék multiplayerrel (is?) rendelkezni fog. Viszont ha a Sony GaaS modellt alkalmaz a játékhoz (ilyenre friss példának mondhatnánk a Square Enix kiadásában megjelent Marvel’s Avengerst), akkor ott valami tudásra tényleg szükség van, mert „a kékek” eddig nem nagyon csináltak ilyen üzleti modellű terméket.

Jade Raymond játékára még várnunk kell: idén omlott össze a Stadia Games & Entertainment (belsős Stadia-fejlesztésre szakosodott ágazat), aminek ő volt a vezetője.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu