Menu

PlayStation 5-exkluzív, élő szolgáltatásos játékon dolgozik Jade Raymond?

A Ubisoftnál az Assassin’s Creed és a Splinter Cell felett (is) bábáskodó, majd később az Electronic Arts Motive-nál és a Google Stadiánál is megforduló Jade Raymond állítólag egy live service (élő szolgáltatásos) játékon dolgozik az új munkahelyén, a Haven Studiosnál.

 

Egy olasz weboldalon, a Multiplayeren bukkant fel egy névtelen forrásból az a pletyka, hogy a Sony kérésére egy olyan üzenetet küldtek ki neki, amiben a Haven Studioshoz keresnek embereket. Ez persze gyorsan megkérdőjelezhető, mert nem hallottunk még megbízhatóbb forrásból ezt megerősítő gondolatokat.

Mindenesetre az üzenet annyit írt, hogy a fejvadász a Haven Gamesnek (?) dolgozik, ami egy montreal-i stúdió. Ezt ugye Jade Raymond vezeti és a Sony Interactive Entertainment finanszírozza. Az üzenet ezután kitért Raymond történelmére (Assassin’s Creed, Watch Dogs), majd egy furcsaság, ami a magyar nyelvben nem probléma, de angolul már igencsak az.

Jade Raymondot ugyanis férfi névmással (he) nevezte meg a névtelen személy a megfelelő női névmás (she) helyett. Nem tudjuk pontosan, hogy milyen beosztásba keres valakit, de annyi azért biztos, hogy új, eredeti IP készül a stúdióban, és ez egy „Sony-exkluzív GaaS Online” lesz, ami megint csak furcsa fogalmazás. Ez annyit takar, hogy PlayStation 5-exkluzív játék, mint szolgáltatás (game-as-a-service, GaaS) modellű online terméken dolgozik Raymond.

Persze lehet, hogy a fordítások közepette keletkeztek ezek a hibák (lehet, hogy francia nyelvű volt az eredeti poszt, amit a Multiplayer olaszra ültetett át, mi pedig az angolt emeltük át magyarra…), de júniusban a Havennek volt már egy olyan álláshirdetése, amiben megemlítették, hogy a még névtelen játék multiplayerrel (is?) rendelkezni fog. Viszont ha a Sony GaaS modellt alkalmaz a játékhoz (ilyenre friss példának mondhatnánk a Square Enix kiadásában megjelent Marvel’s Avengerst), akkor ott valami tudásra tényleg szükség van, mert „a kékek” eddig nem nagyon csináltak ilyen üzleti modellű terméket.

Jade Raymond játékára még várnunk kell: idén omlott össze a Stadia Games & Entertainment (belsős Stadia-fejlesztésre szakosodott ágazat), aminek ő volt a vezetője.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu