„Kegyetlen és szadista” M. Night Shyamalan Idő című új filmje és nem könnyű nézni az első vélemények szerint

MOZI HÍREK – Megérkeztek az első reakciók, az M. Night Shyamalan Idő című új horrorfilmje kapcsán –  vajon Shyamalan mesterművet alkotott?

 

Az első kritikai véleményekben dicsérték a horror és a családi dráma keveredését, és néhányan azt állították, hogy az Idő M. Night Shyamalan legjobb filmje az eltelt két évtizedben.

Nem titok, hogy M. Night Shyamalan egészen a múlt hónapig finomított új filmje, az Idő befejezésén, ami elég necces, hiszen a film általános bemutatója most péntektől kezdődik. A kritikusok most kezdték el elmondani véleményüket a természetfeletti thrillerről, amelyben egy család felfedez egy olyan tengerpartot, amely miatt olyan gyorsan öregednek, hogy egy nap alatt véget ér az életük. A kérdés tehát az, hogy hogyan fogadták a filmet azok, akik elsőként nézik meg?

Nos, úgy tűnik, hogy M. Night Shyamalan újabb sikerrel állhat elő, hiszen az első kritikai vélemények alapján általánosságban az a hír járja, hogy ez az elmúlt évek egyik legjobb filmje, és amellett, hogy a horror és a dráma remek keveréke, talán még gyakrabban fogod ellenőrizni magadon, hogy nem találsz-e új ráncokat. No de nézzük a reakciókat a filmre.

Sean O’Connell a CinemaBlendtől azt mondta: „M. Night Shyamalan igazán kreatív az Időben. Az operatőri munkája üdítő, a legmerészebb és legagresszívabb filmkészítési technikákkal, amelyeket eddig láttam tőle. A látvány kicsit erősebb, mint a történet, de a fenébe is, Thomasin McKenzie továbbra is lenyűgöz”. A CinemaBlend kritikusa, Mike Reyes megjegyezte, hogy bár „nehézkes” volt a kezdés, a film mégis felvette a tempót, mondván: „Amikor a #OldMovie beindul, úgy repül, mint egy denevér a pokolból. Bár a film lassan és nehézkesen indul, végül egy testhorrorrá válik, amely valahogy sikeresen összefonódik az érzelmes családi drámával. Abszolút jó nyári szórakozás M. Night Shyamalantól.”

A Gizmodo munkatársa, Germain Lussier szerint ez a rendező legjobb munkája több mint két évtizede, a legjobbját idézve a Sebezhetetlen óta. Majd így folytatta: „Ez egy intenzív, könyörtelen thriller, amelyet szadista jókedvvel és meglepő érzelmekkel készítettek. Nehéz nézni, de minden másodpercét imádtam”. Fico Cangiano, a Critic’s Choice tagja egy bizonyos jól ismert cápás filmmel hasonlította össze, amiért képes idegesíteni az embereket a strandolással kapcsolatban. Azt mondta: „Köszönöm @MNightShyamalan! A Cápa óta nem féltem a strandtól, és most a #OldTheMovie végig teljes feszültség és stressz üzemmódban tartott. Nagyon élveztem az előzményeket és a témákat. Készüljetek fel egy nyugtalanító, őrült nyaralásra a paradicsomban. Def check it out.”

Úgy tűnik, mindent összevetve jó az első benyomás az Időről, és figyelembe véve, hogy mennyire elszállt Shyamalan néhány munkája az utóbbi időben, itt az ideje, hogy kapjunk egy igazán jó filmet attól az embertől, aki A hatodik érzékkel a filmtörténet egyik legnagyobb fordulatát hozta, és azóta is küzd, hogy elérje azt. Az Idő premisszája egyedülálló, és úgy tűnik, hogy a rendezés, a koprodukció és a forgatókönyvírói munka is kifizetődő lehet a Homokvár című képregény laza adaptációjában. A film szereplőgárdáját Gael García Bernal, Thomasin McKenzie, Eliza Scanlen, Alex Wolff, Aaron Pierre, Vicky Krieps, Rufus Sewell és Ken Leung alkotja. Az Idő pénteken érkezik a mozikba.

(Movieweb)

 

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu