Menu

New World: videókártya-gyilkos az Amazon MMO-ja!?

Az Amazon gyorsan reagált is a New World: videókártya-gyilkos ügyre, de ez már nem fog segíteni azokon, akik nem kevés pénzt költöttek egy high-end videókártyára…

 

Az Amazon MMO-jának, a New Worldnek subredditjén néhányan arról panaszkodtak, hogy az MMO bétája képes padlóra vágni a PC-nk videókártyáját. Ez főleg azokat érintette, akik Nvidia GeForce RTX 3090-nek rendelkeznek. Ez pedig nem éppen egy olcsó videókártya: magyar viszonylatban minimum 800 ezer forintot kóstál. Egy tweet szerint Gladd EVGA videókártyája megsült a bétától, és mások is hasonló hibákat tapasztaltak, és figyelmeztet mindenkit, és a PowerGPU azt javasolta, hogy a Settings > Visuals > Max FPS (Beállítások > Grafika > Maximum FPS) alatt 60-on limitáljuk a frame rate-et…

Manapság elvárható, hogy egy program ne legyen videókártyákat gyilkoló programkódsor, de úgy tűnik, hogy ebben az esetben az Amazon egyszerűen benézte: a menükben ugyanis korlátlan volt az FPS, és ezt a (főleg EVGA gyártmányú) RTX 3090-es videókártya egyszerűen olyannyira bepörgötten fogadta, hogy az, mint a győzelmi dal, egyszerűen elszállt, mert túl sok energiafelvétel történhetett (ki lett maxolva, túl lett terhelve…). És ez főleg a videókártya-hiányos időszakban (ami miatt az árak az egekben vannak, főleg magyar viszonylatban…) ugye eléggé fájdalmas tud lenni.

De itt is a PCGamer kapott egy közleményt, de ezúttal az Amazontól. Ebben a cég azt írja, hogy több százezernyi játékos próbálta ki a New World zárt bétáját, és több milliónyi játékórát hoztak őt össze. Néhány panaszt kaptak high-end videókártyával rendelkező játékosoktól, akik hardveres hibába futottak. A New World általános, standard DirectX megközelítést alkalmaz a Windows API-n, és nem látja a cég úgy, hogy nagyobb mértékű hiba következett volna be az RTX 3090-es GPU-kban, legyen szó a bétáról, vagy a több hónapon át tartó alfatesztről.

A New World zárt bétája biztonságos, de hogy biztosra menjen az Amazon, egy patchet ki fog adni a játékhoz, ami korlátozni fogja a menükben a frame rate-et. Hálás a cég a világszerte történő támogatásért, és a béta után is hallgatni fog a játékosok visszajelzésére.

De azért mégis megkérdeznénk, hogy egyáltalán miként történhetett ez meg…?

Forrás: PCGamer

Spread the love

theGeek TV

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu