New World: videókártya-gyilkos az Amazon MMO-ja!?

Az Amazon gyorsan reagált is a New World: videókártya-gyilkos ügyre, de ez már nem fog segíteni azokon, akik nem kevés pénzt költöttek egy high-end videókártyára…

 

Az Amazon MMO-jának, a New Worldnek subredditjén néhányan arról panaszkodtak, hogy az MMO bétája képes padlóra vágni a PC-nk videókártyáját. Ez főleg azokat érintette, akik Nvidia GeForce RTX 3090-nek rendelkeznek. Ez pedig nem éppen egy olcsó videókártya: magyar viszonylatban minimum 800 ezer forintot kóstál. Egy tweet szerint Gladd EVGA videókártyája megsült a bétától, és mások is hasonló hibákat tapasztaltak, és figyelmeztet mindenkit, és a PowerGPU azt javasolta, hogy a Settings > Visuals > Max FPS (Beállítások > Grafika > Maximum FPS) alatt 60-on limitáljuk a frame rate-et…

Manapság elvárható, hogy egy program ne legyen videókártyákat gyilkoló programkódsor, de úgy tűnik, hogy ebben az esetben az Amazon egyszerűen benézte: a menükben ugyanis korlátlan volt az FPS, és ezt a (főleg EVGA gyártmányú) RTX 3090-es videókártya egyszerűen olyannyira bepörgötten fogadta, hogy az, mint a győzelmi dal, egyszerűen elszállt, mert túl sok energiafelvétel történhetett (ki lett maxolva, túl lett terhelve…). És ez főleg a videókártya-hiányos időszakban (ami miatt az árak az egekben vannak, főleg magyar viszonylatban…) ugye eléggé fájdalmas tud lenni.

De itt is a PCGamer kapott egy közleményt, de ezúttal az Amazontól. Ebben a cég azt írja, hogy több százezernyi játékos próbálta ki a New World zárt bétáját, és több milliónyi játékórát hoztak őt össze. Néhány panaszt kaptak high-end videókártyával rendelkező játékosoktól, akik hardveres hibába futottak. A New World általános, standard DirectX megközelítést alkalmaz a Windows API-n, és nem látja a cég úgy, hogy nagyobb mértékű hiba következett volna be az RTX 3090-es GPU-kban, legyen szó a bétáról, vagy a több hónapon át tartó alfatesztről.

A New World zárt bétája biztonságos, de hogy biztosra menjen az Amazon, egy patchet ki fog adni a játékhoz, ami korlátozni fogja a menükben a frame rate-et. Hálás a cég a világszerte történő támogatásért, és a béta után is hallgatni fog a játékosok visszajelzésére.

De azért mégis megkérdeznénk, hogy egyáltalán miként történhetett ez meg…?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu