Battlefield 2042: íme a Battlefield Portal [VIDEO]

A Battlefield 2042 korábban Battlefield Hubként, esetleg BattleHubként már pletykált játékmód az Electronic Arts szerint a franchise múltját, jelenét és jövőjét fogja egy helyen kínálni.

 

Az EA Play Live-on természetesen szó esett a Battlefield 2042 eddig cenzúrázott ([REDACTED]) nevű játékmódjáról, ami azért ennél valamivel több lesz, olvashatjuk a kiadó közleményében. A portál tényleg szabadabb kezet ad, de azért itt felüti a fejét a nem mindenki által szívlelt élő szolgáltatásos (live service) megközelítés is.

A Battlefield Portal az Electronic Arts és a DICE szerint egy közösségvezérelt platform lesz a Battlefield 2042-ben, ahol „fantasztikus élményeket” lehet találni és alkotni. Ezeket a sorozat „kreatív és szenvedélyes közössége” fogja létrehozni. Az alkotásra kínált eszköztárban beállításokat, egyedi játékmódokat, illetve egy logikai szerkesztőt is találhatunk, így a Battlefield sandboxához hozzá lehet adni a saját ízlésünket.

Módosíthatjuk a csapatok arányát, beállíthatjuk, hogy mi kell a győzelemhez, korlátozhatjuk a fegyvereket, és a Battlefield történelméből eltérő korszakokból ereszthetünk egymásnak frakciókat. A sok korszak keverékéből elvileg sok változatos, izgalmas élmény jöhet létre. A Battlefield 2042-ben levő tartalmak mellett a Battlefield Portalban a Battlefield 1942-ből, a Battlefield: Bad Company 2-ből, illetve a Battlefield 3-ból fogunk találni tartalmakat (pályák, fegyvere, járművek), de modern grafikával. (Azért itt lehetne még bővíteni. Például a Battlefield 1-ből lehetne mit áthozni. Kicsit mission impossible lenne, ha az első világháborús katonák a közeljövő harcosaival küzdenének… már ameddig tudnak.) Pályák: Battle of the Bulge, El Alamein, Valparaiso, Arica Harbor, Caspian Borde, Noshahr Canals.

Úgyhogy a Battlefield Portal pontosan az lesz, ahol az Electronic Arts és a DICE hagyja a játékosokat kiélni a kreativitásukat, így nem egy kompetitív játékmódot fogunk találni errefelé. A Battlefield 2042 amúgy október22-én fog megjelenni PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen, PC-n (itt is majdnem mindenütt: Steam, Epic Games Store, Origin), PlayStation 4-en, illetve Xbox One-on. A két régebbi konzolon 128 helyett maximum 64 játékos lesz.

Csak aztán ebből a homokozóból (mert a sandboxot így lehetne magyarul nevezni) nehogy kidobálja valaki dühében a játékait. Nyílt béta szeptemberben.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu