Menu

Dead Space remake: Isaac Clarke újragondolt visszatérése [VIDEO]

Mint oly sokszor, így most is igazat mondtak a pletykák Dead Space remake-ről: a legutóbb a Star Wars Squadrons-t fejlesztő Motive ezúttal a már sajnálatos módon nem létező Visceral Games alkotását gondolja újra.

 

Az EA Play Live fontosabb bejelentései közé tartozik az, hogy a Dead Space-ből egy remake készül, és ebből már ki fog maradni a PlayStation 4 és az Xbox One. Philippe Ducharme, a remake senior producere a sajtóközleményben azt írta, hogy a túlélő horror műfajra a Dead Space franchise nagy hatással volt, amikor is tizenkét éve elstartolt. A Motive szerinte szenvedéllyel közelítik meg a remake-et, és ezzel szeretnének tisztelegni a franchise előtt.

Mindenki izgatottan ált neki ahhoz, hogy a next-gen konzolokon gondolják újra a játékot, és a modernizálás során több elkötelezett rajongót is felkerestek, hogy kipróbálhassák a félkész terméket és véleményezhessék azt a fejlesztés korai szakaszától kezdve, hogy így azt a Dead Space játékot kaphassák, amit ők akarnak, illetve amit a játékosok is élveznének.

A sci-fi túlélősdit az alapjaitól kezdve tervezték újjá, és mivel csak a next-gen konzolokra készítik a PC mellett, az immerziót és a horror szintjét is meg tudják emelni olyan mértékűre, amit a franchise korábban nem ért el. Az audiovizualitás mellett a kezelhetőség sem lesz elhanyagolva a Frostbite engine-en futó játékon. A történetbe belenyúltak, de a karakterek és a játékmenet mechanizmusai sem úszták meg az arcfelvarrást. Persze a cél (az USG Ishimurán, az elhagyatott bányász űrhajón való túlélés) változatlan, és továbbra is ki kell deríteni, hogy mi irtotta ki a fedélzet tagjait.

Isaac Clarke egy egyszerű mérnök, akinek a megbízása annyiból áll, hogy az USG Ishimurát állítsa helyre, de gyorsan más elfoglaltsága akad. Valami földönkívüli fertőzte meg a fedélzeten tartózkodókat, és Isaac párja, Nicole ott ragadt a hajón. Így a mérnöknek az eszköztárjával valahogy egy darabban kellene maradnia (ezt kiemeljük, mert az eredetiben khm… brutális módon eshetett Isaac cafatokra), csak ezt a necromorphok nem nagyon fogják engedni. Ezt kibírni nem lesz könnyű ép ésszel. Neki sem.

A Dead Space remake ismeretlen időpontban érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re. De a kiadót ismerve ez csak a Resident Evil remake-sikerek utáni kétségbeesett pénzkeresésnek tűnik, és az Electronic Arts feltámaszt egy olyan IP-t, amit azután végzett ki, hogy ahhoz passzolt a felülről rákényszerített Call of Duty-sítás…

Forrás: Gematsu

Dead Space 2021 07 22 21 001

Dead Space 2021 07 22 21 002

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu