Őrjöngenek és tömegesen tiltakoznak a játékosok a World of Warcraft szerverein az Activision Blizzard ellen a szexuális zaklatási ügyek miatt

A Bobby Kotick által vezetett Activisiont beperelte a kaliforniai állam, súlyos vádakkal illetve a céget, a World of Warcraft játékosai pedig azonnal reagáltak.

 

A World of Warcraft játékosok százával gyűlnek össze a játékon belül, hogy tiltakozzanak az Activision Blizzard ellen, miután Kalifornia állam pert indított a cég ellen, amiért szexuális zaklatás, nemi diszkrimináció és hímsovinizmus miatt szenvednek a női munkatársaik. Mindkét frakció játékosai Oribos városában gyűltek össze, ahol több százan ülnek csendben a fogadójához vezető lépcsőn, és a perről beszélgetnek, vagy éppen dühüket és megdöbbenésüket fejezik ki a vádak miatt.

Bár úgy tűnik, hogy a tiltakozás más World of Warcraft szerverekre is átterjedt, eredetileg a Fence Macabre nevű szerepjátékos céh szervezte a Moon Guard és a Wyrmrest Accord szervereken. A céh emellett pénzt gyűjt a Black Girls Code nevű nonprofit szervezet számára, amely színesbőrű nőknek segít betörni a technológiai iparágakba. A Fence Macabre máris 3500 dollárt gyűjtött össze.

Egy Hinahina Gray nevű játékos a tüntetés egyik szervezője, aki meghívta a résztvevőket egy rajtaütéses csoportba, hogy fizikailag is láthassák egymást. A játék szervereinek stabilan tartása érdekében a Warcraft dinamikusan szabályozza a zsúfolt helyeken látható népességet, a játékosok automatikus fokozatos kivonásával. Hinahina és más játékosok ezt úgy kerülik meg, hogy a játékosok nagy, akár 40 fős csoportokba tömörülnek, így a tiltakozók láthatóak maradnak egymás számára.

Hinahina elmondta, hogy ma reggel óta több száz játékos özönlött Oribosba, hogy csatlakozzon a tiltakozáshoz. „[A közösség] nagyon támogató volt” – mondja. „Messze túlszárnyaltuk a jótékonysági célunkat, és szándékunkban áll folytatni, amíg vannak itt emberek.”

Részben azért döntöttek úgy a Hinahinához hasonló játékosok, hogy a játékon belül tiltakoznak, szemben más módszerekkel, például egy áramszünet megszervezésével, mert „sublockoltak” – ami azt jelenti, hogy hat hónapos előfizetést vásároltak, amit nem lehet visszatéríteni. „A legtöbben lemondtuk az előfizetésünket, a fennmaradó játékidőt arra használjuk, hogy elfoglaljuk a szerverterületet és felhívjuk a figyelmet, és ez bevált!” – mondja.

Ezzel párhuzamosan azonban a WoW subredditen a játékosok az Activision Blizzard és az alkalmazottakkal való bánásmód miatt adnak hangot dühüknek. A perről szóló, több mint 5800 kommentet tartalmazó témában sokan kifejezik dühüket és undorukat a vádak miatt – néhányan közülük közvetlenül a Blizzard vezetőit nevezik meg, mint például Alex Afraisiabi. Ő évekig a World of Warcraft kreatív igazgatója volt, amíg 2020-ban csendben el nem hagyta a céget. „A tavaly nyári hirtelen lemondása [most egy kicsit] másképp hat ez a sztori” – írta az egyik kommentelő.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu