Blue Steel: ilyen lehetett volna a Factor 5 Superman-játéka [VIDEO]

A Factor 5 volt vezető tervezője megmutatta nekünk, hogy Clark Kent karakteréből ők milyen játékot valósíthattak volna meg.

 

A német Factor 5 prominens fejlesztő volt a múltban (nekik köszönhetjük a Turrican-t, és portolásban is volt ügyességük; nélkülük a Nintendo 64-es Resident Evil 2 port nem valósulhatott volna meg, ugyanis a hangtömörítő technológiájuk valami hihetetlen volt), és 2017 óta ismét létező cégről van szó: Julian Eggebrecht, a stúdió egyik alapítója nem csak él és virul, de még a Turrican jogait is vissza tudta szerezni.

De beszéljünk az egyik, sajnos meg nem valósult játékukról. 2007-ben a Brash Entertainment azzal bízta meg „az ötös faktort”, hogy PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és Nintendo Wii-re csináljanak egy Superman-játékot. Ennek kódneve Blue Steel, azaz kék acél volt. Nem a németeken múlt: ők dolgoztak a játékon, de miután a Brash bekrepált, az ő projektjük sem jutott el a boltok polcaira, sőt, a Factor 5 amerikai ágazatának is game over lett emiatt. Az indok? Az a bizonyos 2007-es gazdasági válság.

De az első, játszható pre-produkciós (azaz a komoly fejlesztést megelőző) buildből most láthatunk egy videót. És ezt a Blue Steel vezető tervezője maga osztotta meg a Twitteren. A gazdaság ugye pont akkor ment krízisbe, ami kinyírta a Brash-t és az amerikai Factor 5-öt a játékkal együtt. Neki több kiadatlan játéka volt, de ez volt az, amit a mai napig gyászol. Az volt a cél, hogy a küzdelmeket pontosan úgy hozzák el játék formájában, ahogy a rajzfilmekben és képregényekben látni lehetett.

Összerakták a lent látható gyors videómontázst, hogy bebizonyítsák, mit akarnak a játékmenettel, és szerinte ez működött is. Harcok a levegőben? Nagy városi környezetek? Épületeken történő átcsapódás? Gyors célpontbemérés? A becsapódások talajon és épületeken érzékelhető utóhatása? Ezt a Factor 5 egytől-egyig megcsinálta. És Salvatrix szerint a mai napig egyetlen játék sem ért el erre a szintre, amit ők prototípusként már megvalósítottak… és épp a teljes fejlesztésbe kezdtek volna bele, amikor is a gazdasági válság hazavágott mindent.

A fő játékmenet elemei már a helyükön voltak, és a Factor 5 nem akart az IP-hez kötött szokásos dolgokhoz (robotok elleni küzdelem, kriptonit) ragaszkodni. Voltak Snyder előtt is szabályok, de Superman az erejéhez mérhető szinten levő ellenfelekkel lett volna körülvéve. A Superman Returns (Bryan Singer filmjét magyarul Superman visszatér néven láthattuk a mozikban…) folytatása mellett jelent volna meg a játék, de mind a film, mind a játék befejezetlen maradt. Salvatrix még mindig bánja, hogy nem tudta megvalósítani a projektet.

És ezzel nincsen egyedül.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu