Dead Space remake: nem lesznek mikrotranzakciók!

Az Electronic Arts legalább ebben az értelemben tanult a hibájából (ugyanis nyolc éve, a Dead Space 3-ban igenis voltak mikrotranzakciók).

 

A Dead Space remake-et már ismertük pletyka szintjén a hivatalos, EA Play Live-on történt bejelentés előtt, így ez nem volt akkora meglepetés, amikor az Electronic Arts megerősítette: a Motive dolgozik a már nem létező Visceral Games hagyatékának Frostbite engine-re átültetett újragondolásán. Phil Ducharme, a remake senior producere viszont az IGN-nek elmondta, hogy ezúttal nem lesz pénzéhes a kiadó.

A Dead Space 3-ban ugyanis a fegyverkraftolást mikrotranzakciókhoz kötötték, ám Ducharme kimondta, hogy megnézik, hogy a későbbi Dead Space-játékokból mit vihetnek vissza az első részbe, de azért tanultak a hibáikból, így például a mikrotranzakciók nem fognak utólag sem bemászni Isaac Clarke első történetébe.

Roman Campos Oriola pedig a stúdióból hozzátette, hogy milyen megközelítést alkalmaz a Motive a játék irányába. Az alap a Dead Space első részének története volt. Az a kánon, de vannak elemek, amiket fejlesztenének a sztoriban, mert azok eredetileg nem nagyon működtek, vagy csak később váltak jobbá. Így próbálják az első részt a folytatásokhoz kötni. Könnyebb kezelhetőségi opciók is érkeznek, mert ezekről mondható szó sem volt 12 éve, így nagyobb közösség élheti át a remake-et.

A bejelentéskor ezt írtuk a remake-ről: „A sci-fi túlélősdit az alapjaitól kezdve tervezték újjá, és mivel csak a next-gen konzolokra készítik a PC mellett, az immerziót és a horror szintjét is meg tudják emelni olyan mértékűre, amit a franchise korábban nem ért el. Az audiovizualitás mellett a kezelhetőség sem lesz elhanyagolva a Frostbite engine-en futó játékon. A történetbe belenyúltak, de a karakterek és a játékmenet mechanizmusai sem úszták meg az arcfelvarrást. Persze a cél (az USG Ishimurán, az elhagyatott bányász űrhajón való túlélés) változatlan, és továbbra is ki kell deríteni, hogy mi irtotta ki a fedélzet tagjait.

Isaac Clarke egy egyszerű mérnök, akinek a megbízása annyiból áll, hogy az USG Ishimurát állítsa helyre, de gyorsan más elfoglaltsága akad. Valami földönkívüli fertőzte meg a fedélzeten tartózkodókat, és Isaac párja, Nicole ott ragadt a hajón. Így a mérnöknek az eszköztárjával valahogy egy darabban kellene maradnia (ezt kiemeljük, mert az eredetiben khm… brutális módon eshetett Isaac cafatokra), csak ezt a necromorphok nem nagyon fogják engedni. Ezt kibírni nem lesz könnyű ép ésszel. Neki sem.”

A Dead Space remake talán 2023-ban jöhet PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu