Final Fantasy XVI: először az angol szinkront rögzítik, és jó okkal

A Square Enix természetesen nem állt meg a Final Fantasy XV-nél, ugyanis már egy új fő felvonáson, a Final Fantasy XVI játékon dolgozik a japán cég (miközben az MMORPG műfajú XIV-et is bővítik, és az első részt megelőző spin-off is fejlesztés alatt áll a Team Ninjánál).

 

Egy japán műsor, a Washagana TV vendége volt Yoshida Naoki, aki a Final Fantasy XVI producere. Itt ő több részletet is elárult arról, hogy a „tizenhatos végső fantázia” milyen állapotban leledzik éppen a tervezőasztalon. Yoshida (akit Yoshi-P-ként is szoktak becézni, és mi is így teszünk) elárulta, hogy már nyolc éve dolgozik a Final Fantasy XIV-en (ami ugye eredetileg ólajtó szinten bukott, és az A Realm Reborn alcímű újrakiadás volt az, ami helyreállította a renomét), de ennek ellenére ő egyetlen alkalommal sem volt ott a szinkronmunkálatok során a stúdióban!

Megvan a saját „szabályzata” erről: ha ott lenne, folyton elmondaná a véleményét a teljesítményről, és így képletesen szólva két hangrendező lenne. Úgy véli, hogy a szinkronhangoknak nehéz dolga lenne, ha a játék rendezője vagy producere bejönne a stúdióba, majd a hangmérnökhöz képest teljesen más véleménnyel lenne a munkálatokról. Ezért tartja magát távol a stúdiótól, ha a szinkron rögzítése van a terítéken.

Így tesz a Final Fantasy XVI-tal is, és annak ugye nem ő írja a történetét. Az ezzel kapcsolatos összejöveteleken azért elmondja a véleményét (pl. ezt a sort meg kéne változtatni, ha belegondolunk a főszereplő, Clive érzéseibe). A csapat viszont remek munkát végzett, mert megfontolják az ő véleményeit is. Most pedig először az angol szinkront veszik fel (ezen belül is a brit angolt említette).

Yoshi-P hozzátette, hogy az arcmimikákat is rögzíteniük kell (arcmozgás-digitalizáció, motion capture), mert nem tudják kézzel animálni az összes jelenet képkockáit. Ezért teljes arcdigitalizálást végeznek, és ehhez adnak hangokat. Ezek nem kizárólagosan jelenetekre szánt munkák, de az egyik indok amögött, hogy miért nem a japán szinkronnal kezdenek. Azt nemsokára elkezdik, tette hozzá a producer.

Nemrég azt mondta, hogy a Final Fantasy XVI (ami először biztosan csak PlayStation 5-ön lesz elérhető) szinkronmunkálatai nemsokára befejeződnek…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu