Call of Duty: felbontotta a Sony és az Activision Blizzard az exkluzivitásos megállapodást?

Egy pletyka szerint az idei, még mindig be sem mutatott Call of Duty is árukapcsolással fog próbálkozni.

 

Az idei Call of Duty-ról korábban írtuk már, hogy az állítólag Call of Duty: WWII Vanguard néven készülő játék a Sledgehammer Gamesnél kicsit köhécselő állapotban van (értelemszerűen arra gondolunk itt, hogy a játék fejlesztése nem történt megfelelően, hiszen egy pandémia azért mégis közrejátszott), és talán ez is szerepet játszhat abban, hogy a mostanában botrányoktól hangos (és erről az utóbbi héten többször is taglalt) kiadó évenként megjelenő pénztermelője miért nem mutatta eddig meg magát.

De beszéljünk a pletykáról is: egy megbízható Call of Duty-s bennfentes, MW2 Ghost azt írta a Twitteren, hogy tudomása van a háttérben történő eseményekről. Állítólag az Activision Blizzard és a Sony között évek óta tartó megállapodás zátonyra futott, és a kiadó a Sony-val kötött szerződését nem fogja az idei Call of Duty-val betartani.

A Call of Duty: Modern Warfare 3 Campaign Remastered esetében ugyanis az Activision Blizzard állítólag azt szeretné, ha ez nem rendelkezne időzített PlayStation-exkluzivitással (ez már több éve így van, előtte pedig az Xbox esetében volt ott ez a lépéselőny az új tartalmakkal kapcsolatban), így a kiadó minden platformon egyszerre szeretné kiadni a tíz éve PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és PC-re megjelent FPS sztorimódját, és nagy eséllyel úgy tenné ezt, hogy a Call of Duty 2021-es felvonásának drágább kiadásához csapná hozzá árukapcsolás formájában.

Ezt korábban az Activision Blizzard már megtette (ne feledjük, hogy a Call of Duty: Infinite Warfare 2016-ban magával hordozta a 2007-es Call of Duty: Modern Warfare Remasteredet, így a drágább kiadásra befizető játékok egy plusz sztorit kaptak, amihez csak így férhettek eleinte hozzá). És ezzel akarja a kiadó megtömni ismét a pénztárcáját (illetve a vezérigazgató, Bobby Kotick zsebeit, mert ő elég gyakran kap forintban számolva több milliárdnyi jutalmat).

Mindez persze még nem hivatalos.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu