Activision Blizzard: A dühös alkalmazottak nyílt levelet tesznek közzé a vezetőségüknek

Alig egy hete a kaliforniai Fair Employment and Housing Department (Tisztességes Foglalkoztatási és Lakhatási Minisztérium) panaszt tett az Activision Blizzard ellen mérgező viselkedés és kultúra miatt. Sok reakció érkezett, de most az alkalmazottak is megszólalnak.

 

A FEHD, Kalifornia állam hivatalos szerve egy kétéves vizsgálatra alapozta a vizsgálatot, amelyből kiderült, hogy az Activision Blizzardon belül számos mérgező viselkedésmód történt vagy történik. A kiadó gyorsan reagált, és ahogy a panasz benyújtásának szentelt cikkünkben olvashatjátok, jelezve, hogy nagyon együttműködő volt, de a vizsgálat „torz és néha hamis leírásokat tartalmazott a Blizzard múltjáról”.

Az Activision Blizzard elárulta, hogy meg akarja védeni magát, és elmondta, hogy a tények, ha bebizonyosodnak, szankciókat eredményeztek. Tegnap este több mint 1000 alkalmazott (a cikk írásakor körülbelül 2000) írt alá és tett közzé egy nyílt levelet, amelyet a vezetőségüknek címeztek. A levelet belső terjesztés után a Bloomberghez juttatták el, amely teljes terjedelmében közzétette. Az Activision Blizzard egyelőre nem reagált.

„Az Activision Blizzard vezetőinek,

Mi, alulírottak, egyetértünk azzal, hogy az Activision Blizzard, Inc. és jogi tanácsadójuk nyilatkozatai a DFEH-perrel kapcsolatban, valamint Frances Townsend ezt követő belső nyilatkozata visszataszító és sértő mindarra nézve, amit vállalatunknak szerintünk képviselnie kellene. Hogy világosan és egyértelműen fogalmazzunk, a vezetőségünk szavai és tettei nem tükrözik pontosan a munkavállalói értékeinket.

Úgy gondoljuk, hogy ezek a kijelentések ártottak az iparágunkon belüli és kívüli egyenlőségre való folyamatos törekvésünknek. Az elhangzott állítások „torzított és sok esetben hamis” kategóriába sorolása olyan vállalati légkört teremt, amely hitelteleníti az áldozatokat. Emellett kétségbe vonja szervezetünk azon képességét, hogy a visszaélőket felelősségre vonja tetteikért, és biztonságos környezetet teremtsen az áldozatok számára, hogy a jövőben jelentkezzenek. Ezek a nyilatkozatok világossá teszik, hogy vezetőségünk nem az értékeinket helyezi előtérbe. Azonnali korrekcióra van szükség szervezetünk legmagasabb szintjéről.

Vállalatunk vezetői azt állították, hogy lépéseket tesznek a védelmünk érdekében, de a jogi lépésekkel – és az azokat követő aggasztó hivatalos válaszokkal – szemben már nem bízunk abban, hogy vezetőink a munkavállalói biztonságot saját érdekeik fölé helyezik. Azt állítani, hogy ez egy „valóban érdemtelen és felelőtlen per”, miközben látjuk, hogy oly sok jelenlegi és volt alkalmazott beszél saját tapasztalatairól a zaklatással és visszaéléssel kapcsolatban, egyszerűen elfogadhatatlan.

Olyan hivatalos nyilatkozatokat követelünk, amelyek elismerik a vádak súlyosságát, és együttérzést tanúsítanak a zaklatás és bántalmazás áldozatai iránt. Felszólítjuk Frances Townsendet, hogy álljon a szavához, és nyilatkozatának káros jellege miatt mondjon le az ABK Alkalmazott Női Hálózat ügyvezető szponzori tisztségéről. Felszólítjuk az ügyvezető vezetőséget, hogy dolgozzon velünk együtt olyan új és értelmes erőfeszítéseken, amelyek biztosítják, hogy a munkavállalóknak – és a közösségünknek is – biztonságos helyük legyen arra, hogy beszélhessenek és elmondhassák a véleményüket.

Kiállunk minden barátunk, csapattársunk és kollégánk, valamint elkötelezett közösségünk azon tagjai mellett, akik bármilyen bántalmazást vagy zaklatást tapasztaltak. Nem hagyjuk magunkat elhallgattatni, nem állunk félre, és nem adjuk fel addig, amíg a vállalat, amelyet szeretünk, olyan munkahely nem lesz, amelynek mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy újra a részesei lehetünk. Mi leszünk a változás.”

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu