Most akkor tényleg „antihős” lesz a Vaksötét 2 szadista gyilkosa?! A producer reagált a botrányra!

MOZI HÍREK – Jó páran megkérdőjelezték, hogy helyes volt-e a szadista Vak Emberből antihős csinálni a Vaksötét 2-ben.

 

A közelgő horror folytatása, a Don’t Breathe 2 meghozza azt a döntést, hogy az első film főgonoszát, A vak embert helyezi a főszerepbe. Tekintettel arra, hogy a karaktert emberrablással, gyilkossággal és szexuális zaklatással vádolják, ez némi vitát váltott ki, sokak szerint valóban antihős figuraként kellene ábrázolni a folytatásban. Fede Álvarez producer azonban visszavágott ezeknek a kritikusoknak, azzal érvelve, hogy senki sem csak jó vagy csak gonosz, és hogy a legjobb történetek között gyakran vannak szürke területek.

Szeretünk b*szakodni az emberekkel. Meg akarjuk mutatni, hogy a dolgok nem fekete-fehérek. Az emberek aggódnak, hogy ő egy antihős? Az olyan sorozatok, mint a Trónok harca megőrjítik az embert a rossz emberek iránti empátiával. Ő inkább egy anti-gonosz. Lehet, hogy azt hiszi, hogy nem az, vagy tesz olyan dolgokat, amivel átmenetileg megússza ezt, de mégis az. Ő egy árnyékszereplő, nem annyira a főszereplő. Sokkal több van a történetben.
A 2016-ban megjelent első Vaksötét három barátot követ, akik a könnyű pénz reményében betörnek egy titokzatos vak férfi házába, de végül az életükért kell küzdeniük, amikor a férfi csapdába ejti őket odabent, és elkezdi egyenként kivégezni őket. Bár a filmet meglepően ügyes áldozatként kezdi, lassan kiderül, hogy a vak ember maga is aljas dolgokra készül, ami miatt néhányan megkérdőjelezik, hogy helyes-e a központi, hősiesebb szerepbe költözni.

Nos, a Vaksötét 2. pontosan ezt kívánja tenni, és a Vak Embert (akit Norman Nordstromnak hívnak) inkább főszerepbe helyezi, a folytatás pedig úgy veszi fel a fonalat, hogy Norman immár egy elszigetelt faházban rejtőzik. Az itt töltött évek alatt befogadott és felnevelt egy fiatal lányt, aki egy pusztító háztűz miatt árván maradt, ám közös, nyugodt életük megszakad, amikor egy bűnözői csoport elrabolja a lányt, így a Vak Ember kénytelen elhagyni biztonságos menedékét, hogy megmentse a lányt.

„Ez mindent kiszámíthatatlanná tesz” – teszi hozzá Rodo Sayagues, a Vaksötét 2 rendezője. „Ha egyértelmű, hogy kik a jófiúk és kik a rosszfiúk, akkor tudod, hogy ki fog boldogulni, igaz?

Mivel debütálása óta gyorsan népszerű karakterré vált, logikus, hogy a Vaksötét 2 nagyobb hangsúlyt fektet majd a vak emberre, a visszatérő színész, Stephen Lang pedig korábban már ízelítőt adott a horror ikon fejlődéséről. „A folytatásban úgy éreztem, kötelességem, hogy tényleg, tényleg még többet dolgozzak a vakságon, mert volt rá időm” – mondta Lang. „Így hát összeálltam ezzel a csodálatos szervezettel, a Vakok Északkeleti Szövetségével, amely Albanyban található. És elkezdtem együtt dolgozni a tájékozódási és mozgási igazgatójukkal. A második forgatókönyv … ez már más tészta volt. Szóval ott kellett elvégeznem a felkészülést. Amikor egy szerep mechanikáján dolgozol, az kézzelfogható. Nagyon, nagyon élveztem a felkészülést erre a szerepre. Újra a vak emberré válni… ezúttal teljes magabiztossággal.

A Vaksötét 2 a tervek szerint 2021. augusztus 13-án kerül a mozikba a Sony Pictures Releasing gondozásában.

Forrás: Games Radar

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu